Компоненти червоної ікри шкідливі людям, які страждають від високого тиску та серцево-судинних захворювань, зазначила лікар-дієтолог Олена Соломатина.
Лікар розповіла про корисні та потенційно шкідливі властивості червоної ікри, яку вже почали купувати до святкового столу на Новий рік.
Олена Соломатина констатувала, що хоча червона ікра є багатим джерелом цілого ряду корисних для здоров’я мікроелементів (вітаміни, жирні кислоти омега-3), в ній також міститься багато холестерину та солі, що зовсім небезпечно для людей, які страждають від гіпертонії, хвороб серця та судин .
За словами дієтолога, як консервант для червоної ікри використовується бензоат натрію E211, який може нашкодити хворим на астму та дерматит, провокувати алергічні реакції. Крім того, іноді недобросовісні продавці видають за натуральну ікру штучний продукт із желатину та ароматизаторів.
«Якасна ікра має щільну жирну масу, що складається з окремих зерен, які лопаються при розкушуванні. Оболонка ікринок не повинна бути схожою на суху плівку, а сам делікатес не повинен бути в'язким, з пошкодженими зернами, така ікра стає при заморожуванні або якщо її пересушили» , - розповіла лікар-дієтолог.
При виборі ікри, за словами фахівця, потрібно звертати увагу на термін придатності та надавати перевагу продукції в банках, на яких цифри видавлені, а не надруковані.