Картопля – один із найпопулярніших продуктів на нашому столі. Але багато хто відмовляється від нього через високий вміст крохмалю.
Але цей смачний овоч досить поживний і має цілу низку корисних властивостей. Яких саме?
Експерт у доказовій медицині та харчуванні Дуейн Меллор зазначив, що продукт багатий на вітаміни та мікроелементи, здатні принести користь нашому організму. Наприклад, у 150 г картоплі міститься близько 15% добової норми вітаміну С, який зміцнює імунітет. Також бульби містять вітамін В6, адже він відповідає за стійкість нервової системи, а отже, є профілактикою стресу.
Тим, хто стурбований калорійністю, експерти рекомендують відмовитись від смаження картоплі. Продукт краще запікати чи варити. А калій, на який багатий овоч, допомагає регулювати водний баланс в організмі та сприяє зниженню тиску крові.
Більше того, Дуейн Меллор зауважив, що картопля допомагає покращити травлення. У ньому багато клітковини, яка стимулює роботу кишечника, а крохмаль, що міститься в картоплі, захищає шлунок та кишечник від утворення виразок.