Деякі продукти краще за інших сприяють розрідженню крові. Що слід розуміти під терміном «густа кров»? Це коли еритроцити та тромбоцити «склеюються», і формують кров’яні тромби.
А основна причина надто «густої крові» – це нездорова їжа в раціоні. Нижче ви дізнаєтеся, які продукти сприяють розрідженню крові в організмі людини і перешкоджають утворенню тромбів краще за інших.
Це найкращі природні антикоагулянти:
Морська капуста. Здатна зменшувати в’язкість крові.
Часник. Містить фітонциди. Не лише усуває в’язкість крові, а й допомагає знешкодити широкий спектр токсинів. Оздоровлює серцево-судинну систему.
Куркума. Розріджує та очищає кров.
Оливкова олія. Завдяки антиоксидантним речовинам у складі знижує активність тромбоцитів.
Ромашка. Пригнічує активність тромбоцитів та запобігає зсіданню крові.
Гірчиця. Омега 3 та вітамін В6 у складі знижують в’язкість крові, очищають кровоносну систему та зміцнюють судини.
Жирна риба. Завдяки Омега 3 покращує обмінні функції між клітинами. Тим самим запобігає тромбозу.
Імбир – нормалізує кровообіг. Знижує тиск та забезпечує нормалізацію кровотоку. Містить саліцилат – натуральний аналог аспірину.
Нагадаємо, основна причина занадто густої крові – це нездоровий раціон. І якщо його правильно скоригувати, то справді можна зміцнити свою серцево-судинну систему та уникнути захворювань крові (у тому числі тромбоз, інфаркт, інсульт).