Лікар-педіатр Дар’я Масленнікова розповіла, що буде з організмом, якщо є велика кількість мандаринів щодня. За її словами, якщо надто захопитися мандаринами, то можна отримати псевдоалергічну реакцію - висипання на шкірі, схожі на алергічні.
Впоратися із свербінням допоможуть антигістамінні препарати, а сам висип пройде, якщо на якийсь час відмовитися від мандаринів.Масленікова зазначила, що теоретично від інтенсивного вживання мандаринів може навіть пожовтіти шкіра.
«У мандаринах міститься бета-каротин, який надає фруктам веселого помаранчевого кольору. На щастя, для розвитку каротинової жовтяниці яскравих плодів потрібно з’їсти дійсно багато».
Масленникова рекомендує не їсти мандарини на голодний шлунок. За її словами, у такому разі лимонна та аскорбінова кислота можуть посилювати апетит та сприяти загостренню гастриту або виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки.
При правильному вживанні мандарини мають багато корисних властивостей. У цих фруктах містяться вітаміни С, А, вітаміни групи В та клітковина. Крім того, не варто нехтувати шкіркою та білими плівочками у мандарині.
«Ефірні олії в мандариновій шкірці сприяють гарному сну. А в білих плівочках у м’якоті мандарину міститься флавоноїд нобілетин. Він має виражений протизапальний ефект і захищає організм від надлишку вільних радикалів, перешкоджає окислювальному стресові», — додала Масленнікова.