Промивати яйця водою після покупки може бути небезпечним для здоров’я через бактерії, які знаходяться на шкаралупі.
Керівник компанії з харчової безпеки SAIA Льюїс Р’єра зазначив, що яєчна шкаралупа має пористу структуру. А потік води може проштовхнути небезпечні бактерії усередину, пише MedFactor.
На яєчній шкаралупі, що має пористу структуру, присутні мікроорганізми, а кутикула, яка знаходиться під нею, захищає білок і жовток. Оскільки поверхня яйця пориста, якщо ми промиємо її водою, під тиском мікрочастинки можуть потрапити всередину, — зазначив Р’єра.
Крім того, не потрібно розбивати яйця об край посуду та розділяти жовток від білка за допомогою шкаралупи. Все через ті ж бактерії, які запросто можуть потрапити у внутрішню частину яйця. Промивати яйця слід безпосередньо перед приготуванням, вважає фахівець. А ось звертати увагу на їхній зовнішній вигляд та термін придатності потрібно заздалегідь.