Експерти назвали продукти, які корисніші для організму в обробленому вигляді, ніж у свіжому, тому що зберігають свої вітаміни та цінні властивості. Що це за продукти?
Зелений горошок
Найкраще купувати горошок у замороженому вигляді, тому що він зберігає свої вітаміни та корисні речовини. Свіжий продукт з’являється на прилавках лише в сезон, а від консервованого краще відмовитись, бо до нього додають цукор, сіль та інші добавки.
Шпинат
Ще один продукт, який експерти рекомендують купувати у замороженому вигляді, тому що так він корисніший. А ось свіжа зелень, яка полежить у холодильнику 1-2 дні, швидко втрачає зовнішній вигляд і свої вітаміни.
Лосось
У консервованому вигляді лосось цілком доступний для покупки, порівняно зі свіжим, та й вітаміну D у ньому набагато більше. Справа в тому, що при термообробці кісточки риби стають м’якими, тому їх можна вживати, а саме в них зосереджена основна частина цього вітаміну.
Помідори
Експерти кажуть, що найкорисніше консервовані томати, а не свіжі. Незважаючи на те, що в процесі консервації овочі втрачають частку вітаміну С, натомість кількість лікопіну – потужного антиоксиданту, зростає майже втричі.