Ці шість продуктів краще залишити в холодильнику або коморі, але не зберігати в морозильній камері.
1. Баштанні
Це стосується дині й кавуна. Якщо ви заморозите їх, а потім розморозите, вони втратять більшу частину свого соку, що ніби перекреслює всю суть продукту. Єдиний спосіб уникнути використання замороженої дині – це додати її до свого рецепту смузі. У цьому випадку, не розморожуйте фрукти — натомість кидайте заморожені шматочки прямо в блендер.
2. Картопля
Ціла картопля прослужить у вашій коморі досить довго, тому немає жодних причин зберігати її в морозилці.
3. Помідори
Якщо ви хочете споживати помідори в первозданному, соковитому і свіжому вигляді, категорично не заморожуйте їх. Кращий варіант – перетворити залишки помідорів на соус і зберігати їх у морозильній камері.
4. Огірки
Заморожені огірки (як і заморожені помідори) не дуже красива картинка. Кращий спосіб зберегти їх - Перетворити на соління!
5. Селера
Це ще один овоч, який дуже довго протримається у вашому холодильнику, тому, знову ж таки, немає жодних причин зберігати його в морозилці.
6. Салатна зелень
Листову зелень зазвичай краще їсти свіжою. Варто її мити, висушувати та зберігати в холодильнику, загорнувши в паперовий рушник і запечатавши в поліетиленовий пакет — це гарантує, що вони прослужать деякий час. Ви часто знайдете шпинат в морозильній камері супермаркетів. Ви можете використовувати цей вид шпинату в супах, соусах. Вінших випадках краще не заморожувати зелень.