Щоденне вживання хліба сприяє набору зайвої ваги.
Хліб усьому голова?
Хліб – це один із найважливіших продуктів у раціоні. Більшість з нас звикла їсти цей продукт під час кожного прийому їжі: на сніданок, обід та вечерю.
Старші родичі нам казали, що хліб дуже корисний і допомагає швидше вгамувати голод. Але чи це так насправді, розповіла дієтолог Тетяна Разумовська.
Природа вклала в пшеничне та житнє зерна цілий комплекс життєво необхідних харчових речовин: білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних сполук, які тривалий час зберігають свою біологічну активність. І, звичайно, вони відіграють позитивну роль у формуванні міцного здоров'я у дітей та дорослих.
Однак, є і не дуже добрі наслідки зайвої любові до цього продукту.
Чому хліб не варто їсти щодня?
За словами експерта, перш за все, варто пам'ятати, що хліб дуже калорійний — у середньому 250-300 кілокалорій на 100 грамів. На додаток до цього, хліб із борошна пшеничного тонкого помелу має високий глікемічний індекс — 85-90.
Більше того, за словами фахівця, через білий хліб можуть виникати запори і порушується робота кишківника.
Таким чином, щоб покращити роботу цього органу, можливо, багатьом людям буде достатньо просто прибрати зі свого меню хліб.
Розумовська також додала, що не варто думати, ніби замінивши звичайний хліб на зроблений із цільнозернового борошна, можна уникнути всіх проблем зі здоров'ям та фігурою.
Через велику кількість клітковини, цільнозерновий хліб може спровокувати здуття живота і метеоризм. Щоправда, тільки в тому випадку, якщо з'їсти його без міри.