Червоний борщ – одна з найпопулярніших та найсмачніших страв у світі. Готують його з овочів з м’ясом або без, з квасолею та томатами. Щоб борщ вийшов схожим на той, що подають у дорогих ресторанах, потрібно знати найважливіші секрети його приготування.
Цікаво, якщо в борщ взагалі не покласти капусту, то вийде знаменитий буряківник. Теж дуже смачна страва, але все ж таки борщем назвати її не можна. У процесі приготування борщу можна використовувати як свіжу білокачанну капусту, так і квашену. Головне, щоб овоч був дрібно нашаткованим.
Додавати в каструлю з бульйоном подрібнену капусту (або віджату квашену) слід через 10 хвилин після початку приготування страви.
Варіть капусту в бульйоні близько десяти хвилин на слабкому вогні, потім додавайте інші овочі: натерті на тертці буряки, нарізану кубиками картоплю, обсмажені на олії цибулю і моркву, томатну пасту, зелень і спеції.
Шеф-кухарі ресторанів також рекомендують класти в червоний борщ невеликий шматочок вершкового масла. Цей продукт додасть борщу ситості, а також допоможе іншим інгредієнтам «подружитися» між собою.