Фахівці нагадують, що збалансована дієта – кращий спосіб зберегти здоров’я, однак, певні продукти і окремо справляються з цим завданням.
Так, лікарі розповіли про ягоду, котра здатна швидко активізувати роботу мозку.
У недавньому дослідженні 35 учасників давали на сніданок одну чашку дикої чорниці або плацебо у вигляді їжі. Потім добровольців попросили вирішити серію когнітивних завдань, які перевіряють функції мозку і пам’яті.
У тих, хто їв чорницю, рівень концентрації і працездатність залишалися стабільними протягом дня. При цьому у групи з плацебо продуктивність знижувалася.
Інший експеримент показав, що чорниця покращує пам’ять у літніх людей у групі ризику хвороби Альцгеймера. Крім того, фахівці відзначають користь ягоди для підвищення когнітивних функцій у старіючих дорослих.