Коли в раціоні харчування не вистачає певних компонентів, імбир фактично стає марним продуктом, а людям з проблемами шлунково-кишкового тракту він і зовсім може бути протипоказаний. Це пояснила лікарка-дієтологиня.
Імбир широко відомий своїми корисними і оздоровчими властивостями: пряний корінь ефективно стимулює обмін речовин і бореться з простудними захворюваннями. Лікарка пояснила, що при нестачі в харчуванні білка спроби зміцнити здоров’я за допомогою імбиру стають марними.
Також лікар попередила, що деяким людям вживати імбир протипоказано. Це, зокрема, відноситься до пацієнтів із загостренням захворювань шлунково-кишкового тракту-перш за все, з виразкою, гастритом. За словами експерта, пряний продукт при таких станах може додатково посилити проблеми слизової шлунка та інших відділів шлунково-кишкового тракту.
Те ж саме відбувається при чутливому, примхливому шлунку. Ефірні олії імбиру можуть спонукати його виробляти більше кислоти, викликаючи біль, печію.