U-News » press release » Шведський концерн «Volvo» електрифікує модельний ряд власних авто
Всі новини

Шведський концерн «Volvo» електрифікує модельний ряд власних авто

Всесвітньо відомий скандинавський авто бренд «Вольво» один із перших автовиробників, у планах якого якнайшвидша електрифікація всіх автівок власного виробництва. Про свої далекоглядні перспективи заявили члени акціонерного товариства «Aktiebolaget Volvo», плануючи на наступний рік повністю укомплектувати увесь модельний ряд.

Досліджуючи новинки у сегменті електрифікації, ми поцікавились у представників авто прокатної компанії RentDrive.ua в Києві чи планують вони розширювати власний автопарк саме новими моделями електрокарів? Менеджери сервісу прокату автомобілів запевнили, що зі зростаючим попитом на екологічно безпечні види транспорту, компанія планує розширити свій автопарк, придбавши декілька новинок від відомих світових виробників.

З історії розвитку концерну Volvo

Всесвітньо відомий бренд відомий як потужний виробник не лише легковиків, а й вантажних машин, автобусів, будівельного обладнання, двигунів для човнів та кораблів, авіазапчастин та пристроїв для космічних транспортних засобів. В перекладі з латини «вольво» означає «катаюсь», «їду», «кочусь». Штаб-квартира головного офісу знаходиться у Гетеборзі. Вперше торгова марка була зареєстрована в 1911 році, як виробник підшипників, а власне компанія заснована Габріелсоном та Ларсоном у 1915 році. Розквіт компанії припадає на середину 60-х років, хоча перше серійне авто Jakob OV4 побачило світ у 1927-му.

Поступово обсяг виробництва зростав, авто експортувались у США, використовуючи також для проката автомобілів. На початку 1999 року легковий підрозділ автовиробника було продано концерну «Ford», а у 2009 році китайському бренду «Zhejiang Geely Automobile». Нині право на використання бренду та логотипу має як концерн «Вольво» так і китайська «Geely Automobile». З листопада 2021 року була підписана декларація про відмову випускати автівки із бензиновими двигунами. Впроваджуючи нову стратегію розвитку, до 2030 року бренд буде реалізовувати онлайн лише електромобілі. Заплановано серійне виробництво електробусів та електровантажівок.

 

Серед новинок – рідкісний електричний універсал

Повністю електричний Volvo EX30 був експонований на виставці в Мілані. Преміальний SUV доповнить лінійку нових електромобілів. Компактний та швидкий кросове здатний задовольнити попит на електрокари та поповнити сервіси проката авто. Вартість новинки залежить від модифікації транспортного засобу, є можливість замовити іномарку у дилерських центрах. Що характерно, вартість електричного преміального SUV не перевищує автівки із двигуном внутрішнього згоряння від фірм конкурентів.

Технічні характеристики моделі

Беручи за основу відповідні традиції компанії – швецькі конструктори створили популярну модель з низкою унікальних опцій. Найкомпактніша модель від «Volvo Cars» не лише безпечна, а ще й неординарна.

Автівка маж вишуканий та збалансований вигляд зовні, не зважаючи на компактний формат. Іномарка оснащена довгою колісною базою, має збільшений кліренс, темного кольору 18-дюймові колеса. Виразності транспортному засобу додає стильний фронтальний вигляд, а пізнаваності прибавляють захисні накладки з різних сторін. Передній бампер та поверхня багажного відділення мають чорні панелі. Родзинкою екстер’єру є стильний брендинг від «Крос Кантри» у вигляді шведського прапорця.

Ефектний дизайн у скандинавському стилі

Дизайнери розробили декілька відтінків різної кольорової гами. Цікаво виглядає модель внутрішнього освітлення. Відчуття спокою додають скандинавські пейзажі, які автолюбителі визначають самостійно. Автомобіль доповнений звуковим супроводом здатен транслювати різні настрої.

Враховуючи індивідуальні смаки, майбутній власник зможе обирати атмосферу між кольором блакитного неба, жовтого моху, північного сяйва, яскравого заходу сонця та відтінку морських водоростей. При оренді авто, його відтінок теж має значення для нових та постійних клієнтів.

Силові агрегати доступні у трьох варіантах трансмісії. На вибір запропоновані різні акумуляторні технології. Для подорожей на короткі відстані чи пересування по місту підійде двигун з акумулятором LFP. Цей варіант батареї економічно вигідний, має стандартний діапазон. Для більш тривалих подорожей слід обирати двигун з акумулятором NMC. Автівка здатна надзвичайно швидко заряджатися, протягом 25 хв заряд становитиме до 80%.

Легкість керування та маневровість забезпечують компактний розмір моделі з низьким центром ваги та відповідне налаштування шасі, що є затребуваним при оренді автомобілів. Електроавтомобіль стандартної комплектації має функцію сповіщення про відчинення дверей. Завдяки візуальним та звуковим сигналам, власник машини сповіщає пішоходів, бігунів, велосипедистів та інших учасників дорожнього руху про відкриття дверей. 

Заявлено високі безпекові стандарти

У нового авто значно знижений рівень викидів у повітря вуглецевого сліду. У найкомпактнішому SUV кузов має закриту радіаторну решітку. Передні фари «Молот Тора здатні відтворюватись завдяки цифровим технологіям. Не тільки власники електрокарів, але й клієнти автопрокату відчують справжню насолоду від комфортного та спокійного водіння. Інтегрування інноваційних технологій збільшило екологічніший підхід до вибору матеріалів. Особлива атмосфера в салоні здатна додати комфорту водію та пасажирам. Іномарка має багато місця для багажу та особистих речей. Вбудована функція «Park Pilot Assist» допоможе швидкому та безпечному паркуванню. Порадує найкраща система мультимедіа з програмним забезпеченням «HaleyTek».

Автопрокатна компанія RentDrive.ua в Києві прагне задовольнити всі нагальні потреби своїх клієнтів, пропонуючи для оренди автомобілів найкращі зразки світового автопорома.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Щастя уже на порозі: знаки Зодіаку, для яких кінець травня стане приголомшливим
26 109
На які захворювання вказує постійне покашлювання
23 712
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
20 825
Названо жирний продукт, який захищає від хвороб печінки і серця
17 772
Як виглядає розкішний триповерховий маєток Тіни Кароль
16 021
Неповнолітній син Кадирова вперше виступив на публіці, але ніхто не зрозумів, що він сказав - відео
13 377
Індонезієць через 12 днів після весілля дізнався, що його дружина - чоловік
10 955
Одягнув 13 сорочок, 5 пар трусів і 6 штанів: пасажир знайшов спосіб не платити за багаж у літаку
9 191
Медики назвали продукти, які здатні очистити мозок від алкоголю
8 904
Жінка із застряглим міксером у волоссі стала "зіркою" соцмереж
8 588
Лушпиння цибулі та соснові гілки продовжать плодоношення огірків до заморозків
8 343
Чоловік 7 разів зірвав джекпот у лотереї: він поділився секретами успіху
8 234
Онкологи розповіли, які симптоми можуть попереджати про рак підшлункової залози
7 697
Що робити водіям, які раптово потрапили під обстріл: інструкція від рятувальників
0
Дезінформаційна кампанія Кремля проти України посилюється - подробиці
0
Рослина, від якої колорадські жуки «розбіжаться в паніці»
0
Які інгредієнти варто додати в каву, щоб напій став смачнішим та кориснішим
0
У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом"
0
Ігор Кондратюк висловся про зірок, які "перевзулися" після 24 лютого
0
Анджеліну Джолі вперше за довгий час запідозрили в новому романі: актрису помітили на побаченні з німецькою зіркою
0
Макс Барських відверто зізнався, з якими труднощами стикається у стосунках
0
Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться
0
Вчені розповіли, у яких чоловіків з більшою ймовірністю буде перелом стегна
0
Телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що непридатний до служби в армії (відео)
0
Названо 5 найкорисніших риб, які треба їсти всім
0
Цікавий факт: що буде з організмом, якщо кожного дня їсти мед
0
Чому жінки найповільніше худнуть в стегнах, і що можна з цим зробити

Про те, чому при схудненні жінки найповільніше втрачають ...

Названо найнеслухняніших дітей за знаком зодіаку: з ними буде нелегко

Деякі діти відрізняються бунтарським характером і ...

Психолог розповів, до чого призводить відсутність інтимної близькості у жінок

Психолог Джеймс Коан, який представляє університет ...