U-News » press release » Media Literacy в MediaStar TV School: як ініціатива Юрія Дудки "MediaGenius Ukraine" зміцнює свободу слова в Україні
Всі новини

Media Literacy в MediaStar TV School: як ініціатива Юрія Дудки "MediaGenius Ukraine" зміцнює свободу слова в Україні

В червні 2023 року, на Лондонському Форумі, присвяченому відродженню України після війни, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок критикувала уряд України, але все ж зауважила, що мають місце і позитивні реформи. Міністр зокрема відзначила своє задоволення поточним станом свободи слова в Україні

Це досягнення українців стало результатом значного внеску українських журналістів та освітян, серед яких можна виокремити фігуру Юрія Дудки. Протягом останніх 20 років він активно займається медіаосвітою через різні освітні програми у MediaStar TV School, використовуючи різні освітні формати для зміцнення свободи слова та медійної грамотності серед українців та європейців. Сьогодні ми більш детально обговоримо, як саме ці програми поліпшують свободу слова в Україні. 

Юрій Дудка широко визнаний експерт у сфері медіаосвіти. Його комерційні і некомерційні освітні ініціативи на кшталт "MediaGenius" та "MediaTalent" в MediaStar TV School стали рушійною силою у цій сфері. До прикладу, одним з ключових елементів програми "MediaGenius" є поєднання використання критичного мислення та інноваційних технологій. Юрій Дудка підкреслює важливість цифрових платформ та інструментів в інформаційному суспільстві та інтегрує їх у свою освітню програму. Студенти отримують навички медійної грамотності та ефективніше використовують сучасні цифрові медіа для отримання інформації. 

Програма "MediaGenius" у MediaStar TV School розроблена Юрієм Дудкою з метою просування медіаосвіти та медійної грамотності серед людей по всьому світу. Вона пропонує різноманітні освітні програми та ініціативи, які допомагають студентам розвивати ключові компетенції та навички в медіа. 

Серед особливостей програми "MediaGenius": 

  1. Курси та майстер-класи. MediaStar TV School надає широкий спектр курсів та майстер-класів, що дозволяють студентам досліджувати різні аспекти медіаіндустрії через призму медіаграмотності та інформаційної безпеки. Це включає курси з медіаетики, медіакритики, журналістики, основ відеомонтажу, а також інших ключових напрямків освіти.
  2. Практичний досвід. Програма акцентує і фокусує на практичному досвіді та навичках, що дозволяють студентам застосовувати свої знання у реальних умовах вже сьогодні. Це включає створення власних медійних проектів, публікацію статей або відеороликів, блогінг, створення reals та stories, участь у медійних конкурсах та інші форми практичного застосування медійних навичок. Наприклад, програма "MediaGenius" навчає людей створювати свої власні канали на YouTube, проводити презентації та виступати як авторитетний експерт на телебаченні, напрацьовуючи свою власну аудиторію. Серед випускників програми відомі українські телеведучі, блогери, телекесперти з мільйонними аудиторіями: Анастасія Федор, Яна Дога, Катерина Федотенко, Едуард Гльоза, Олена Тимків та багато інших.
  3. Використання інноваційних технологій. Програма "MediaGenius" активно інтегрує інноваційні технології в освітній процес. Це включає використання програмного забезпечення для монтажу та створення медійного контенту, цифрових платформ для створення та поширення медійних матеріалів, а також інструментів для аналізу медійної інформації. 
  4. Розвиток критичного мислення. Юрій Дудка та його освітні програми мають на меті розвивати навички критичного мислення серед студентів. Вони навчають аналізувати медійний контент, розпізнавати маніпуляції та спотворену інформацію, оцінювати достовірність джерел та покращувати їхню здатність критично мислити та оцінювати інформацію.
  5. Юрій Дудка приділяє особливу увагу штучному інтелекту. Завдяки навчанню через програми студенти аналізують великі масиви інформації та в подальшому вже розрізняють факти від думок і суджень та оцінюють достовірність джерел. Це сприяє розвитку їх критичного мислення та обізнаності як споживачів медійного контенту. 

"Медійна освіта є стовпом нашого суспільства. Ми надаємо практичні завдання, спільні проекти та експертні відгуки для покращення практичних навичок та креативності. Це унікальна можливість вчитися від фахівців та професіоналів галузі, які можуть бути недоступними через традиційні освітні канали", - говорить Юрій. 

Він розробив інтерактивні курси та вебінари, які успішно дозволяють студентам отримувати необхідну освіту та розвивати медійні навички незалежно від свого місцезнаходження. За допомогою онлайн-платформ Юрій забезпечує доступ до знань для широкого кола професіоналів по всьому світу.

Він створив в MediaStar спільноту медійних ентузіастів на платформах соціальних мереж, готових обмінюватися якісною інформацією. Юрій мотивує студентів MediaStar TV School активно брати участь у соціальних мережах, створювати якісний медійний контент, брати участь у дискусіях та обмінюватися думками. Це сприяє розвитку критичного мислення а також будує інформаційні мости між державами. Наприклад через MediaStar ініційований освітній міст Сан Франциско - Нью Йорк - Лондон - Париж - Берлін - Варшава - Київ - Тель-Авів - Майамі - Лос Анджелес - Сан Франциско, де щопонеділка та щосереди кілька тисяч студентів обмінюються між собою медійним досвідом,  препаруючи місцеві та міжнародні новини під керівництвом досвідченого модератора журналіста. Юрій та ініціатива "MediaGenius" демонструють ефективне використання ІТ та онлайн платформ в освіті, що призводить до поліпшення свободи слова та медійної грамотності на великих масивах інформації з задученням великих аудиторій. 

Завдяки таким ініціативам громадяни США, України, Великобританії, країн Євросоюзу, Ізраїлю та інших держав отримують необхідні медійні знання, уміння та навчики, та продовжують прогресувати в галузі розвитку інформації та розвитку демократичного суспільства, де свобода слова та критичне мислення займають важливе місце. І, як наголосила, міністр закордонних справ Німеччини "свобода слова є однією з основ розвитку успішної держави інтегрованій в цивілізаційне міжнародне середовище". 

MediaStar TV School надихає покоління українців, європейців, американців стати активними учасниками розбудови свого суспільства, а приклад Юрія Дудки демонструє, як одна натхненна людина може внести вагомий вклад у поліпшення своєї країни та просування розвитку медійної грамотності та демократичних цінностей в світі. Завдяки таким ініціативам продовжуємо рухатися вперед до Перемоги.

Автор: Mykyta Vasylenko

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
21 587
40 тисяч штрафу навіть тверезому: кому з водіїв заборонено сідати за кермо
15 142
Оштрафують при першій зупинці поліцейськими: водіям нагадали про популярне порушення ПДР
14 660
Кардіологи назвали найбільш корисний для серця овоч
14 597
Неповнолітній син Кадирова вперше виступив на публіці, але ніхто не зрозумів, що він сказав - відео
14 468
Жінка прийшла знайомитися із сім'єю нового хлопця і зрозуміла, що його тато – її колишній (відео)
13 954
Канадка знатно осоромилася, кидаючи букет нареченої
12 241
Перераховано продукти для сніданку, які позбавляють від сонливості і цукру в крові
12 219
Заради нього жінки розлучалися: що відомо про таємниче особисте життя Святослава Вакарчука
9 937
Медики назвали продукти, які здатні очистити мозок від алкоголю
9 506
Кардіолог назвала найкорисніші для серця продукти
9 339
В Україну повертаються культові мотоцикли Jawa: показано перші моделі
9 207
Жінка із застряглим міксером у волоссі стала "зіркою" соцмереж
9 124
Дружина Віктора Павліка неочікувано зменшила губи і показала, який вигляд має
0
«До молоденьких тікають»: Ірина Білик висловилася про стосунки з колишніми
0
Українські військові знищили “танк-сарай” росіян на Луганщині. Опубліковано відео
0
Українським водіям розповіли, в чому в жодному разі не можна зберігати пальне
0
Автоцивілка в Україні здорожчає - Верховна Рада ухвалила закон
0
Всього кілька крапель цього добрива – і спатифілум "дякуватиме" пишним цвітінням
0
Чи правда, що якщо підстригти волосся, коли росте Місяць, вони будуть рости швидше і стануть густіше
0
Як та коли треба поливати городину, щоб не нашкодити рослинам
0
В Ірані прощаються із загиблим президентом Раїсі: відео
0
Відомий український співак відверто розповів про свою наркотичну та алкогольну залежності
0
Що насипати в горщики з квітами, щоб у будинку не водилися мошки
0
Корова навчилася відключати огорожу, яка знаходиться під напругою, щоб звільняти все стадо
0
Як вивести запах тютюну з одягу просто і дешево
0
5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість ...

Чому в ресторані риба та м’ясо смачніше, ніж удома: названо секретний інгредієнт

Після відвідування ресторанів багато господинь намагаються ...

Чому жінки найповільніше худнуть в стегнах, і що можна з цим зробити

Про те, чому при схудненні жінки найповільніше втрачають ...