Метааналіз китайських вчених показав, що популярний чай пуер може допогти людям із діабетом другого типу контролювати рівень цукру в крові. Пуер - це старовинний вид китайського чаю, який виготовляється за спеціальною технологією.
Група дослідників проаналізувала різні наукові праці, які вивчали вплив чаю на рівень цукру (глюкози) в крові. В результаті вчені виявили, що чай пуер має відчутну антигіперглікемічну дію (знижує рівень цукру), в тому числі й натще.
У людей, які страждають на діабет другого типу, порушене вироблення гормону інсуліну, який відповідає за регулювання глюкози в крові. Порушений обмін глюкози викликає значні проблеми зі здоров’ям та може призвести до втрати свідомості й навіть до смерті.
Дослідження китайських вчених підтверджує й попередні висновки інших науковців про те, що чай (не тільки пуер) може допомагати людям з діабетом знижувати рівень цукру в крові.