Довголіття можуть принести не тільки регулярні заняття спортом і відмова від шкідливих звичок, але і збалансоване і правильне харчування. Стало відомо, який продукт радять включати в щоденний раціон, щоб зміцнити організм і продовжити життя.
Фахівці розповіли про овоч, який відповідає за пекучість у багатьох стравах. Однак не всі готові їсти його в чистому вигляді.
Відзначається, що протягом тисячоліть люди отримували задоволення від додавання перцю чилі в свою їжу. Але крім “підпалювання” смакових рецепторів, ці пікантні продукти містять різні поживні речовини, антиоксиданти і рослинні сполуки, які допомагають підтримувати загальне здоров’я.
Капсаїцин, з’єднання, яке надає перцю його гостроту, допомагає підвищити рівень “хорошого” холестерину і очистити кров від «поганого», що закупорює артерії. Перець також містить калій, здатний знизити кров’яний тиск. Високий рівень холестерину і гіпертонія підвищують ризик серцевих захворювань. Дослідження також показують, що регулярне вживання перцю чилі може допомогти знизити ризик розвитку деменції та хвороби Альцгеймера.
Гострий овоч містить рослинні сполуки, які підтримують здоров’я очей, такі як лютеїн і бета-каротин. Разом ці антиоксиданти захищають від катаракти, дегенерації жовтої плями та інших очних захворювань.
Всупереч розхожій думці, перець чилі насправді діє як анти-подразник в шлунку, кажуть фахівці. За їх словами, цей овоч може підійти для лікування виразки шлунка і знищення шкідливих бактерій в кишечнику.
Вітаміни А і С в перці чилі грають ключову роль в підвищенні імунітету. Вони також допомагають боротися з шкідливими бактеріями та вірусами, які можуть викликати інфекцію.
Останні дослідження показали, що люди, які їдять червоний перець чилі, частіше живуть довше, ніж ті, хто цього не робить. Вчені стверджують, що регулярне вживання перцю чилі знижує ризик передчасної смерті на 13%.