Для того, щоб бути здоровим, потрібно звести до мінімуму вживання продуктів, які здатні викликати тривале запалення.
Про це пише “Медичний портал”. Зокрема, це рафіновані вуглеводи, трансжири й ковбаса.
Рафіновані вуглеводи. До них насамперед належать цукор і біле борошно, відповідно, солодкі й борошняні страви треба дозволяти собі дуже дозовано і бажано не щодня. Вони мають високий глікемічний індекс – після їхнього вживання рівень глюкози в крові швидко підвищується.
Це є одним із факторів запалення, оскільки стимулює зростання запальних кишкових бактерій, разом із яким в організмі зростає концентрація токсинів.
Рафіновані вуглеводи містяться в солодких напоях, цукерках, шоколаді, хлібі, макаронних виробах, випічці, печиві, тістечках – словом, в усьому, що містить цукор або біле борошно.
Трансжири. У складі продуктів вони можуть маскуватися назвою “гідрогенізована олія”. Медики стверджують, що трансжири призводять до запалень, збільшують ризик судинних запалень і шкодять серцю.
Харчі з високим вмістом трансжирів – це, насамперед, картопля фрі та інші смажені страви фастфуду, деякі різновиди попкорну, деякі види маргарину, тістечка і випічка тривалого зберігання, а також уся оброблена їжа, на етикетці якої вказана “гідрогенізована рослинна олія”.
Ковбаса. Оброблене м’ясо містить високі концентрації кінцевих продуктів глікації – речовин, що викликають запальний процес у клітинах товстої кишки. Медики запевняють, що вживання ковбаси, бекону, шинки, копчених і в’ялених м’ясних продуктів сприяє розвитку колоректального раку.