Ендокринологи рекомендують включати до раціону йодовану сіль і морепродукти, особливо водорості, — вони багаті на йод. Однак інші продукти також можуть бути корисними для підтримки роботи щитоподібної залози.
Шпинат. Це не тільки криниця заліза, а й селену. Вживання шпинату лише раз на тиждень стимулює роботу щитоподібної залози.
Часник. Ця спеція містить цинк, який необхідний для роботи ослабленої щитоподібної залози. Аналогічну дію мають і гриби.
Горіхи бразильські. Вони містять селен, важливий для щитоподібної залози. Згідно з деякими дослідженнями, недолік селену на тлі дефіциту йоду підвищує ризик розвитку дифузного зоба.
Молочні продукти містять кальцій, що є важливим будівельним матеріалом для гормонів щитоподібної залози.
Яйця. У яйцях є вітамін D, недолік якого може спричинити порушення функції щитоподібної залози та стати причиною розвитку аутоімунних захворювань.
Насіння льону багате омега-3 жирними кислотами, які можуть допомогти у покращенні функції щитоподібної залози.