Найближчим тижнем очікуються багато свят, тому варто розібратися, що різний алкоголь впливає на характер похмілля. Аби не прокинутися вранці у “тумані” або з головним болем краще звернути увагу на те, який напій має тяжкість похмілля та як впливає на ваш стан після святкування.
Вказують, що найгірше похмілля від Prosecco або іншого шампанського, оскільки бульбашки CO2 допомагають швидше всмоктувати алкоголь, конкуруючи з киснем у крові, що може викликати сильні головні болі. Ще причиною такого стану є цукор.
Легший похмільний синдром від горілки та джину, оскільки там менше речовин, що сприяють похміллю. З усіх святкових напоїв горілка, швидше за все, заподіє вам найменше неприємностей на наступний ранок.
Пиво може змусити вас наступного ранку почуватися втомленим. Також велика ймовірність уникнення нудоти чи сильного головного болю, які часто супроводжують похмілля.
Червоне вино призводить до сильних головних болів наступного дня. Для тих, хто більше схильний до нудоти, ніж до головного болю, краще обрати біле вино, оскільки воно може спричинити печію та нудоту.
Існує думка, що темні алкогольні напої викликають гірше похмілля, ніж світлі, і це підтверджено дослідженнями. Вживання віскі, який містить багато конгенерів (речовини, відмінні від необхідного типу спирту, етанолу, що утворюються під час бродіння), може призвести до важкого похмілля, оскільки організму потрібно більше часу для його перероблювання.
Найгіршим вибором для похмілля є бренді, від якого можна очікувати особливо тяжкого похмілля, що може зіпсувати вам наступний день.