Те, що ми їмо, може значно підвищити або знизити ризик розвитку певних захворювань. Це стосується й інсульту - небезпечного для життя стану, який виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Його провокує високий артеріальний тиск.
Про те, які продукти здатні призвести до гіпертонії та, як наслідок, до інсульту, розповідає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію Express.
Вживання якого продукту варто обмежити
Високий кров'яний тиск і підвищений рівень холестерину - це два найбільші фактори ризику інсульту та інфаркту.
Сіль підвищує артеріальний тиск, змушуючи організм утримувати більше води, чинячи тиск на стінки кровоносних судин.
Яких продуктів варто уникати
Джарвіс рекомендує уникати продуктів з високим вмістом солі.
Вона також попереджає про менш очевидні продукти, які містять багато солі.
Лікар також зазначає, що регулярні фізичні вправи та підтримка здорової ваги допоможуть тримати кров’яний тиск і рівень холестерину під контролем.
Симптоми інсульту:
- обличчя - один бік опущений, людина не може посміхнутися, або її рот чи очі опускаються при цьому
- руки - людина, з підозрою на інсульт, не зможе підняти обидві руки та утримати їх, може виникати оніміння
- мовлення стає невиразним або спотвореним, можуть виникати проблеми із розумінням
- Якщо підозрюєте, що у людини стався інсульт, зателефонуйте на швидку допомогу.