U-News » Здоров'я » Не можна постійно: п'ять продуктів, що закупорюють артерії
Всі новини

Не можна постійно: п'ять продуктів, що закупорюють артерії

Проблеми зі здоров'ям серцево-судинної системи є головними причинами смерті у світі. Найбільше здоров'я нашого серця і кровоносних судин впливає стиль харчування.

Існують продукти, які можуть закупорити артерії, якщо ви їх їсте постійно, і уникнення або обмеження їх вживання може врятувати вам життя. 

Закупорка артерій виникає, коли накопичується бляшка, яка обмежує приплив крові до тканин та життєво важливих органів тіла. Захворювання називається атеросклерозом, і воно може вражати майже кожну частину тіла, включаючи артерії у серці, мозку, руках, ногах, тазі та нирках. Воно має різні назви залежно від того, які уражені артерії.

Атеросклероз смертельно небезпечний, але його можна запобігти. Вибір їжі значно впливає на стан ваших артерій і вживання здорової їжі є ключовим фактором збереження довгострокового здоров'я серцево-судинної системи.

Засмічені артерії є тихим убивцею і зазвичай не виявляють ознак наявності проблеми, доки не розвиваються серйозні захворювання, такі як ішемічна хвороба серця, серцева недостатність або інсульт. Лікарі зазначають, що виявлення атеросклерозу на ранніх стадіях дозволяє з ним боротися за допомогою фізичної активності та правильного харчування.

ПРОДУКТИ, ЯКІ ЗАКУПОРЮЮТЬ АРТЕРІЇ, ЯКЩО ЇХ ЧАСТО ВЖИВАТИ

БЕКОН

Бекон люблять мільйони людей за його унікальний і насичений смак, але мало хто розуміє ризик для здоров'я від надмірного вживання цього продукту. Бекон може мати такий високий вміст жиру, що може призвести до закупорки артерій. Високий рівень насичених жирів сприяє запаленню, яке може спричинити зневоднення клітин шкіри та сприяти атеросклерозу, який є поступовим звуженням кровоносних судин, що призводить до серцевого нападу або інсульту.

Від шматочків бекону, що використовуються як начинка для салатів, до бутербродів з беконом та сиром – цей вид м'яса міститься в широкому спектрі страв. Він містить у величезних кількостях натрій, що призводить до підвищення артеріального тиску та затримки води в організмі. Обмеження або відмова від вживання бекону може продовжити життя.

ОЛІЯ

Вершкове масло - це чудовий спосіб додати їжі смаку, а універсальність робить його одним з головних продуктів на більшості кухонь. Олію можна використовувати для чого завгодно: від випікання ласощів до додавання аромату пікантним стравам. Однак головний недолік використання олії полягає в тому, що високий рівень насичених жирів у ньому може призвести до закупорки артерій та високого рівня холестерину, якщо споживати його у великих кількостях.

Якщо ви хочете зменшити кількість споживаної олії або знайти більш здорові замінники, у вас є кілька варіантів. Одним із варіантів є перехід на нежирний спред зі зниженим вмістом насичених жирів. Існують також веганські спреди, спеціально розроблені для заміни вершкового масла. Крім того, якщо рецепт має на увазі розтоплене вершкове масло, його можна замінити яблучним або банановим пюре. Також можна замінювати половину кількості вершкового масла, вказаного в рецепті, оливковою олією першого віджиму – це чудовий спосіб знизити споживання насичених жирів.

ПЕЧИВО

Печиво їдять у всьому світі як смачну частину обіду та вечері або як перекушування протягом дня. Хоча воно може виглядати маленьким та нешкідливим, печиво дуже калорійне, що робить його важливою частиною будь-якого плану здорового харчування. На жаль, такі інгредієнти, як масло, вершки, сіль і цукор приносять у ці ласощі велику кількість насичених жирів і натрію, які можуть підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Велика кількість печива у вашому раціоні також означає споживання великої кількості трансжирів, які пов'язують із затвердінням артерій та іншими негативними наслідками для здоров'я.

Вживання печива може бути чудовим способом побалувати себе і зарядитися енергією, проте якщо ваша мета – підтримувати здоровий спосіб життя, ви можете змінити спосіб насолоди печивом. Вибирайте цільнозернове печиво чи печиво з інших корисних для серця зерен замість традиційного. Також поєднуйте це печиво зі свіжими фруктами або нежирним йогуртом.

ЦІЛІСНЕ МОЛОКО ТА СИР

Експерти зазначають, що цільне молоко та сир є справжньою проблемою для здоров'я людей та суспільства, оскільки вони дуже часто використовуються у багатьох продуктах, які ми їмо. Надмірне споживання молочки може призвести до блокування артерій, що є основною причиною інсульту та серцевого нападу.

Експерти в галузі охорони здоров'я пропонують обмежити споживання молочних продуктів не більше 2 порціями на день, замінивши їх більшу частину на здорові альтернативи, такі як соєве або мигдальне молоко.

Зменшення кількості жирного молока та молочних продуктів у нашому раціоні може бути чудовим способом покращити загальне здоров'я. Однією з найефективніших стратегій є зменшення розміру порцій. Наприклад, замість того, щоб їсти звичайну чашку йогурту щодня, можна споживати лише половину. Також можна вибрати нежирні версії популярних молочних продуктів, таких як знежирене молоко або грецький йогурт із високим вмістом білка, але менш жирний.

Крім того, немолочні альтернативи, такі як соєве, кокосове, вівсяне або мигдальне молоко є не менш смачною заміною без додаткового насиченого жиру та холестерину, що містяться у традиційних молочних продуктах. Також можна замінити звичайний сир козячим, виготовленим із молока зі зниженою жирністю.

ЇЖА, ПРИГОТОВЛЕНА У ФРИТЮРІ

Смаження у фритюрі є поширеним способом швидкого приготування їжі, але може представляти серйозний ризик для вашого здоров'я. Цей спосіб приготування покриває їжу нездоровим жиром та олією, що сприяє закупорці артерій. Кількість жиру та холестерину в смаженій їжі різко зростає, що може призвести до підвищення артеріального тиску та підвищеного ризику серцево-судинних захворювань. Крім того, для смаженої їжі зазвичай потрібно вдвічі або навіть втричі більше олії, ніж для інших способів приготування, що може зробити страву надзвичайно калорійною.

Корисною альтернативою смаженій їжі є запікання. Приготування в духовці вимагає майже стільки ж часу, але страва виходить значно кориснішою і дуже схожою на смак. Пасерування - ще одна здорова альтернатива, що дозволяє творчо підходити до інгредієнтів. Додавання спецій та трав також буде безпомилковим способом завжди мати смачні страви, незалежно від способу приготування. Ці стратегії забезпечують відмінний баланс між вгамуванням потягу до смакота і насолодою здоровою їжею.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
21 602
40 тисяч штрафу навіть тверезому: кому з водіїв заборонено сідати за кермо
15 194
Оштрафують при першій зупинці поліцейськими: водіям нагадали про популярне порушення ПДР
14 668
Кардіологи назвали найбільш корисний для серця овоч
14 612
Неповнолітній син Кадирова вперше виступив на публіці, але ніхто не зрозумів, що він сказав - відео
14 481
Жінка прийшла знайомитися із сім'єю нового хлопця і зрозуміла, що його тато – її колишній (відео)
14 006
Канадка знатно осоромилася, кидаючи букет нареченої
12 261
Перераховано продукти для сніданку, які позбавляють від сонливості і цукру в крові
12 225
Заради нього жінки розлучалися: що відомо про таємниче особисте життя Святослава Вакарчука
9 954
Медики назвали продукти, які здатні очистити мозок від алкоголю
9 510
Кардіолог назвала найкорисніші для серця продукти
9 348
В Україну повертаються культові мотоцикли Jawa: показано перші моделі
9 230
Жінка із застряглим міксером у волоссі стала "зіркою" соцмереж
9 145
Дружина Віктора Павліка неочікувано зменшила губи і показала, який вигляд має
0
Тіна Кароль вперше розповіла про величезний кредит, пов'язаний з її участю у "Євробаченні-2006"
0
«До молоденьких тікають»: Ірина Білик висловилася про стосунки з колишніми
0
Польщу охопила "апокаліптична" буря: вулиці за секунди перетворились на річки з граду та води
0
Українські військові знищили “танк-сарай” росіян на Луганщині. Опубліковано відео
0
Українським водіям розповіли, в чому в жодному разі не можна зберігати пальне
0
Автоцивілка в Україні здорожчає - Верховна Рада ухвалила закон
0
Всього кілька крапель цього добрива – і спатифілум "дякуватиме" пишним цвітінням
0
Чи правда, що якщо підстригти волосся, коли росте Місяць, вони будуть рости швидше і стануть густіше
0
Як та коли треба поливати городину, щоб не нашкодити рослинам
0
В Ірані прощаються із загиблим президентом Раїсі: відео
0
Відомий український співак відверто розповів про свою наркотичну та алкогольну залежності
0
Що насипати в горщики з квітами, щоб у будинку не водилися мошки
0
5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість ...

Чому в ресторані риба та м’ясо смачніше, ніж удома: названо секретний інгредієнт

Після відвідування ресторанів багато господинь намагаються ...

Чому жінки найповільніше худнуть в стегнах, і що можна з цим зробити

Про те, чому при схудненні жінки найповільніше втрачають ...