Практично кожна господиня на регулярній основі як гарнір використовує відварену картоплю.
Після приготування страви залишається рідина, яку здебільшого просто зливають у раковину.
Це велика помилка, якої досвідчена господиня ніколи не припуститься.
Чому не варто виливати воду?
Справа в тому, що цю рідину можна сміливо заготовити про запас. Достатньо лише розлити “картопляну воду” по формах для льоду і відправити в морозильну камеру.
Це відмінне джерело крохмалю, яке активно використовується в кулінарії.
Наприклад, воду, що залишилася після варіння картоплі, можна використовувати для приготування домашньої випічки. Якщо у складі фігурує крохмаль, можна сміливо замінити вказаний інгредієнт на воду.
Також при приготуванні різноманітних підлив додавання картопляної рідини позбавить вас необхідності додавати пшеничне борошно. Підлива вийде в міру густою та смачною.
Не завжди хочеться готувати пюре на молоці, особливо якщо потрібно дотримуватися посту. Тому молоко сміливо замінюємо на невелику кількість води, в якій варився коренеплід.
Варто пам’ятати, що ця рідина також використовується при приготуванні домашніх підживлень на городі та в рамках засобів народної медицини.