Своєю думкою з приводу можливої небезпеки пиття повторно закип’яченої води поділилися вчені з Німеччини, що представляють Інститут Фрезеніуса.
Вчені Інституту оцінили можливу небезпеку повторно закип’яченої води для людського організму. фахівців попросили зробити це, щоб уточнити, чи потрібно виливати з чайника залишається в ньому воду, щоб закип’ятити рідину для приготування свіжого напою. Багато людей зазвичай її виливають, проте таким чином просто бездумно витрачається велика кількість цінного ресурсу.
“Люди побоюються, що їх здоров’ю можуть нашкодити бактерії, що розмножуються в воді, яка залишилася. Ще один аргумент тих, хто виливає воду, – в ній можуть накопичуватися шкідливі речовини з матеріалів, які пішли на виготовлення чайника».
Тим часом, оцінюючи реальну можливу небезпеку для здоров’я вода, закип’ячена повторно, експерти з Інституту Фрезеніуса прийшли до висновку, що її пиття абсолютно не небезпечно. Вчені з Німеччини пояснюють, що деяка кількість бактерій в стоячій воді дійсно може з’явитися, проте повторне кип’ятіння води їх знищить.
Також, за їх словами, немає ніяких даних про те, що в воду, яка відстоюється в чайнику, з нього можуть проникати потенційні токсини, наприклад, нікель або бісфенол-А. У той же час вчені відзначають важливість використання чайників хорошої якості.
Резюмуючи, фахівці Інституту відзначили, що боязнь можливої небезпеки повторно закип’яченої води – це щось на зразок пережитка минулого.