U-News » Здоров'я » Їжа, яку не можна готувати в чавунному посуді
Всі новини

Їжа, яку не можна готувати в чавунному посуді

Чавунна сковорідка – обов'язкова річ на кухні будь-якого серйозного кухаря. Універсальний посуд забезпечує антипригарну поверхню, добре утримує тепло, легко переноситься з плити в духовку і, за умови належного догляду, слугуватиме поколінням.

Але бувають випадки, коли замість чавунної варто взяти іншу сковорідку. Багато інгредієнтів схильні до прилипання до поверхні, і це може зіпсувати посуд.

Тут ми розповідаємо про те, що не варто готувати у чавунній сковороді.

Кислі інгредієнти

У багатьох випадках слід уникати приготування кислих інгредієнтів, таких як помідори, лимонний сік, вино та оцет, у чавунній сковорідці. Це особливо актуально, коли ви готуєте на недостатньо просмаленій сковороді, яка буде більше реагувати з кислими інгредієнтами, що призведе до небажаного металевого присмаку у вашій страві. Це означає, що ви також ніколи не повинні маринувати їжу в чавунній каструлі, оскільки кислота в маринаді погано взаємодіє з чавуном.

Тим не менш, кислі інгредієнти можна готувати в чавуні, якщо вони не проводять занадто багато часу на сковорідці, киплячи. Залежно від рецепту, кислі інгредієнти можуть бути додані пізніше, щоб уникнути деяких небажаних реакцій.

Час має вирішальне значення при приготуванні страв з кислими інгредієнтами в чавуні. Крапля оцту або вичавлений лимон, швидше за все, не зашкодять, але для соусів на основі томатів, тушкованого м'яса і тушкованого у вині м'яса, вам краще вибрати сковорідку з антипригарним покриттям або з нержавіючої сталі.

Яйця

Хоча чавун славиться своєю здатністю утримувати тепло, деякі інгредієнти схильні прилипати до його поверхні. Уникайте липких інгредієнтів, таких як яйця, принаймні, поки ваш чавун не буде належним чином просмалений.

Риба та морепродукти

Багато видів риби та морепродуктів також можуть легко прилипати до чавунної сковороди. Уникайте приготування на чавунній сковороді делікатної риби та морепродуктів, таких як морські гребінці або біла рибу, оскільки вони погано витримують нагрівання. Однак товсті шматки риби, такі як тунець, чудово підійдуть.

Важкі рідини

Уникайте приготування будь-яких страв з великою кількістю рідини, наприклад, тушкування м'яса0 у чавуні. Суть чавуну полягає в тому, що ви хочете, щоб він залишався сухим настільки, наскільки це можливо. Зберігайте всі рецепти, які вимагають великої кількості рідини, для вашої печі і завжди тримайте чавун сухим, наскільки це можливо.

Десерти (іноді)

Здатність чавуну утримувати тепло робить його ідеальним для випікання десертів, таких як булочки з корицею та тістечка. Проте чавунні сковорідки мають властивість утримувати аромати, тому вони можуть переноситися з одного рецепта на інший. Переконайтеся, що ваша чавунна сковорідка належним чином очищена після приготування пікантних страв, якщо ви плануєте приготувати десерт на тій самій сковорідці, наприклад, печиво на сковорідці.

МЕТА


Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
45 519
Відома українська співачка зменшила груди й показалася після операції: "Було мрією з 13 років"
22 287
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
21 096
Батько хотів включити "білий шум", аби дитина заснула, але щось пішло не так
18 509
Жирова хвороба печінки: перші "тихі" зміни в організмі назвали лікарі
16 774
Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Україні: експерт назвав цифри
16 714
Українців закликали робити запаси: в Україні рекордно подорожчають два основні продукти
15 779
Село-символ: знайдено населений пункт, назва якого влучно характеризує сучасне життя в Україні
13 658
Чотири симптоми, які вказують на дуже високий артеріальний тиск
13 459
Коли треба поєднати пляж і роботу: відео з Одеси розсмішило соцмережі
12 814
Скільки можна зберігати заварений чай, розповіли фахівці
12 331
"Річ епохи Гомо совектікус". Українець насмішив мережу цікавою знахідкою
12 252
Як вивести холестерин з організму без таблеток: учені назвали найпростіший спосіб
12 071
Жінка за безцінь купила на барахолці вазу, яка виявилась артефактом китайської династії
0
Про небезпеку розігрітої в мікрохвильовці їжі розповіли експерти
0
Три знаки Зодіаку, які до кінця тижня можуть опинитися у пастці
0
Чому потрібно вживати рибу: переваги та недоліки продукту
0
Показник небезпечних хвороб: про що може свідчити постійне бажання спати
0
Дуже сміливо: 67-річна Шерон Стоун у прозорій сукні знялася для глянцю
0
Магія Місяця змінить їх назавжди: які знаки Зодіаку отримають сміливість, щоб змінити долю
0
Встигніть зробити до заморозків: як зібрати солодкі та великі помідори
0
Майк Тайсон одним ударом поставив на коліна відомого ютубера: кумедне відео
0
"Донбас не віддамо": Зеленський заявив "Слугам народу" про впевненість у перемозі української армії
0
Євгенія Власова зізналася, чи справді повернулася в шоу-бізнес
0
Ці імена носять чоловіки-страждальці: можливо, не слід так називати сина
0
Ірма Вітовська поділилася враженнями про Костянтина Темляка після скандалу з аб’юзом
0
Тантричний секс: як почати практикувати і чи він допоможе стосункам

Нереальне задоволення тривалістю кілька годин і глибший ...

Дисоргазмія: чому після сексу можуть зʼявлятися спазми

Більшість жінок хоча б раз у житті відчували судоми чи ...

Дружба й секс: чи можна їх поєднати без неприємних наслідків

Дружба та сексуальність — це два потужні виміри людських ...