Серед "експертів харчування" останнім часом зустрічаються попередження про вміст отруйних речовин у нарізаній цибулі. Доктор філософії, дієтолог та спеціаліст з безпеки харчування Еллен Штейнберг розповіла, чи можна вірити цим словам.
Ви можете зустріти в Мережі повідомлення блогерів, які розповідають про токсичність цибулі. Все частіше зустрічається думка, що якщо відрізати шматок цибулини і покласти її в холодильник, вона стає надзвичайно отруйною вже після однієї ночі і створює токсичні бактерії, які можуть спричинити шкідливі інфекції шлунка.
Однак немає жодних наукових джерел, які б підтверджували небезпеку цибулі. Фахівець харчування наголошує, що цьому міфу немає жодних підтверджень.
Еллен Штейнберг зазначає, що хімічний склад цибулі просто не підтримує зростання бактерій. Низький рівень кислотності овочів та низький вміст білків означають, що цибуля погано підходить для розмноження мікробів, вірусів або інших патогенів. Насправді, навпаки, цибуля містить сполуки, що мають антибактеріальні властивості.
Згідно з Національною асоціацією цибулі, міф про те, що цибуля отруйна, походить з кількох різних джерел, включаючи народні вірування. Експерти зазначають, що нарізана цибуля може зберігатися в холодильнику у герметичному контейнері до 7 днів. Він стає небезпечним, лише у разі появи на ньому цвілі.
Єдине, чого можна побоюватися при вживанні цибулі, це сальмонела або інші віруси, які можуть бути поширені через токсичні добрива. Але ризик такого зараження дуже малий і не більший, ніж у будь-якого іншого продукту, вирощеного на землі.
Банани містять у собі багато вітамінів та корисних елементів, які підвищують працездатність, захищають від стресу, зміцнюють нервову систему тощо.