Щоб знизити ризик серцевого нападу, в першу чергу потрібно стежити за здоров’ям, правильно харчуватися і відмовитися від шкідливих звичок. Вчені з’ясували, які продукти слід виключити з раціону для здоров’я серця.
Смажена їжа
Смажена курка або картопля фрі не тільки призводять до зайвих кілограмів, але і шкодять серцю. Згідно з дослідженням, споживання смаженої їжі збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця і, як наслідок, серцевого нападу. Серед учасників дослідження, які вживали смажену їжу від чотирьох до шести разів на тиждень, ризик ішемічної хвороби зріс на 23% порівняно з тими, хто їв таку їжу менше одного разу на тиждень.
Газована вода
Газовані напої шкідливі для зубів і травної системи, однак дослідження, показало, що вони завдають шкоди і серцю. Згідно з даними вчених, вживання двох або більше солодких газованих напоїв в день збільшує ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 21%.
Яйця
У яйцях міститься велика кількість харчового холестерину. Опубліковане в JAMA дослідження показує, що кожні додаткові 300 мг харчового холестерину в день збільшували ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Червоне м’ясо
Дослідження BMJ, в якому вчені спостерігали за 43,3 тис.дорослих чоловіків без серцево-судинних захворювань протягом 30 років, показало, що вживання однієї порції будь-якого виду червоного м’яса в день збільшує ризик серцево-судинних захворювань, у тому числі ішемічної хвороби серця, на 12%. Відзначається, що заміна червоного м’яса високоякісною рослинною їжею, такою як бобові, горіхи або соя, навпаки, може знизити ризик для серця.
Бекон
Оброблене м’ясо, наприклад, бекон, може завдати серйозної шкоди серцю, йдеться в дослідженні. Воно показало, що у людей, які двічі на тиждень їли порцію з двох скибочок бекону, двох невеликих сосисок або одного хот-дога, ризик серцевого нападу збільшувався на 7%.