Вранці найбільш високі показники вмісту цукру в крові.
Фахівці з Великобританії провели наукову роботу, спробувавши встановити, які продукти краще вживати на сніданок людям з діабетом. На їхню думку, найбільш підходящими є яєчня та сир, оскільки вони нормалізують рівень цукру в крові.
Цукровий діабет змушує ретельно стежити за раціоном. Людям з цим діагнозом відомо, саме вранці найвищі показники вмісту цукру в крові. Якщо його не контролювати, можна згубно вплинути на здоров'я. Найбільш небезпечними є випадки, коли хвороба починає позначатися на стані нервової системи та стан судин. Не бажаючи ускладнень, багато хто дотримується досить суворої дієти, відмовляючи собі у щільному ранковому сніданку.
Фахівці з Великобританії вважають, що обмеження не завжди потрібні. Дотримуватись дієти не обов'язково, якщо підібрати правильні інгредієнти для ранкової трапези. У своїй роботі вони відштовхувалися від результатів досліджень своїх колег із Університету Східної Фінляндії. Вчені провели масштабний досвід за участю 2332 осіб, вік яких коливався від 42 до 60 років. Частина піддослідних вживала чотири курячі яйця на день, інші ж їли меншу їх кількість. У результаті ті констатували, наявність цього препарату в раціоні в належній кількості сприяє нормалізації рівня глюкози. На цей показник впливають яєчні поживні речовини, що брали участь у метаболізмі.
Науковці, ґрунтуючись на цих даних, рекомендує робити щільний сніданок, основою якого стане яєчня, але замість бекону та ковбаси потрібно використовувати болгарський перець та шпинат. Також підходить сир. Їм можна доповнити трапезу, але краще вибирати несолоні сорти, наприклад, ементаль або моцарелу.