Якщо ви готуєте зі свіжих овочів, найчастіше їх потрібно помити і очистити перед використанням. Однак експерти попереджають, що є овочі, які не варто попередньо мити. Йдеться про листову фасовану зелень, яка була помита виробником.
“Ще одне миття вдома може збільшити ризик зараження зелені бактеріями з вашої раковини, зі стільниці, обробної дошки, ножів, друшляків, салатників, мисок або інших предметів або поверхонь в процесі миття”, — розповідає Нева Кокран, дієтолог, консультант з комунікацій в області харчування.
Фасована листова зелень, на якій стоїть мітка про те, що вона готова до вживання, проводиться на об’єкті, який відповідає необхідним стандартам чистоти.
Як зазначає доктор Ренді Воробо, доцент кафедри харчових наук Корнельського університету, попередньо промиту зелень обробляють сумішшю води і харчового дезинфікуючого засобу. Ця суміш не представляє небезпеки при тих низьких рівнях, які залишаються на зелені.