Корисні властивості цього засобу відомі давно: його використовують як косметологічний засіб, додають в їжу і просто п’ють. Гіппократ, наприклад, радив приймати його від кашлю та застуди, а під час епідемії чуми їм обробляли шкіру, щоб запобігти зараженню.
При виробництві яблучного оцту ферментація стимулює появу корисних бактерій і ферментів. Вчені вважають, що цей засіб здатний справлятися з безліччю захворювань завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів в складі. Ключ до користі для здоров’я яблучного оцту міститься в схожій на павутинку речовині, відомій як оцтова матка.
Яблучний оцет містить пробіотики, які допомагають підтримувати здоров’я травного тракту, наприклад, полегшувати печію або нетравлення шлунка. Було виявлено, що регулярний прийом цього засобу допомагає знизити рівень цукру в крові. Крім того, цей оцет покращує роботу імунної системи.
Він також має протигрибкові властивості, що знижує ризик розвитку грибкових інфекцій. Його рекомендують використовувати замість шампуню людям з сухими, ламким волоссям. Також він допомагає при свербінні шкіри голови завдяки протимікробним властивостям.