U-News » Здоров'я » 10 корисних продуктів, які псуються в холодильнику дуже швидко
Всі новини

10 корисних продуктів, які псуються в холодильнику дуже швидко

Запас свіжих продуктів може здатися ефективним для економії часу та коштів. Однак, деякі продукти дуже швидко псуються, тому ви можете викинути всі запаси.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real Simple.

Свіжі ягоди

Свіжі ягоди мають короткий термін зберігання - до п’яти днів, але залежно від того, коли їх було зібрано.

Подовжте термін придатності ягід, зберігаючи їх в упаковці, в якій вони були, з паперовим рушником, щоб ввібрати всю вологу. Не мийте і не нарізайте їх, поки не будете готові до вживання.

Якщо вони почали псуватись, то зваріть з них варення або зробіть смузі.

Додамо, що усі ягоди багаті на вітамін С, який зміцнює судини. Вони допомагають знизити ризики чи полегшити перебіг захворювань. У ягодах містяться антоціани, які є відмінним стимулятором роботи мозку незалежно від віку людини.

Завдяки антоціанам та вітамінам, які містяться в них, ягоди мають антиоксидантні, протимікробні, протизапальні і нейро- та кардіопротекторні властивості.

Авокадо

Стиглі авокадо краще їсти наступного дня. Якщо вам потрібно продовжити час споживання, то покладіть їх у холодильник ще на день-два.

Крім того, можна нарізати авокадо на шматочки та заморозити або перетворити у пюре в соус чи заправку, щоб використовувати протягом наступних кількох днів.

Авокадо містить у своєму складі більше, ніж просто важливі поживні речовини. Вони знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і ожиріння, покращують когнітивні функції та здоров’я травлення.

Банани

Банани можуть миттєво перетворитися із зеленого на жовтий. Вони стають солодкими та пом’якшуються кожного дня, але щойно на них починають з’являтися коричневі плями, їх потрібно чим швидше з'їсти.

Покладіть стиглі банани в холодильник на прохолодне повітря, щоб уповільнити дозрівання. Також можна очистити та заморозити цілими або шматочками для майбутніх коктейлів або випічки.

Варто знати, що ці жовті фрукти - справжнє джерело вітамінів і необхідних мікроелементів. Серед них вітаміни групи B: B1, В2 і В6, вітамін С (третина добової норми) та РР, залізо, кальцій і калій, фтор і фосфор.

Броколі

Броколі може почати псуватись приблизно через три дні в холодильнику, а попередньо нарізані суцвіття можуть пожовтіти ще раніше.

Якщо ви помітили, що броколі починає псуватись, то приготуйте її на пару, щоб використовувати в стравах протягом наступних днів (звичайно, після зберігання в герметичному контейнері в холодильнику).

До того ж броколі славиться високим вмістом вітаміну C, потужного антиоксиданту, який не тільки зміцнює імунітет, але й сприяє збереженню здоров'я шкіри та швидшому загоєнню тканин. Велика кількість вітаміну C в броколі робить її важливим елементом в боротьбі з вільними радикалами та зміцненні колагену.

Сира риба

Свіжа риба псується через три дні. Варто купити рибу в той день, коли ви будете її готувати. Рибу також можна заморозити для подальшого приготування.

Найбільша цінність риби в тому, що вона, крім вітамінів та йоду, містить поліненасичені жирні кислоти (омега-3 та омега-6), білок, що легко засвоюється.

Риба багата на вітаміни (A, E, D), кальцій, цинк, селен, залізо, фосфор, магній. Завдяки такому складу риба корисна для суглобів, мозку, всього організму людини. Вона уповільнює старіння клітин, стимулює репродуктивну функцію, знижує рівень холестерину.

Яловичий фарш

Запечатана упаковка яловичого фаршу може бути придатною до кінця терміну придатності, але як тільки її розкриють, то варто з'їсти чим швидше.

Розділіть свій яловичий фарш на порції та заморозьте, щоб зберегти якомога більше яловичини перед використанням.

М'ясний гастроном

Попередньо нарізане м’ясо гастроному швидко псується. Це може здатися несподіваним через велику кількість солі та консервантів у обробленому м’ясі.

Купівля тижневої кількості м’яса на обід може бути спокусливою, але насправді потрібно лише три-чотири дні, перш ніж воно набуде неприємного запаху і може почати з’являтися пліснява чи слиз.

Зберігання м’яса в герметичному контейнері може допомогти зберегти його, щоб не сприяти розмноженню бактерій.

Торти та кекси

Ми всі хочемо, щоб торти та кекси зберігалися якомога довше, але, на жаль, це не так.

Будь-який торт з вершковим сиром або глазур’ю зі збитих вершків потребує постійного охолодження. Торти з масляним кремом або іншою глазур’ю можуть стояти при кімнатній температурі, але вони також зіпсуються через кілька днів.

Торти можна заморожувати шматочками та зберігати в герметичних контейнерах, щоб розморозити та з’їсти через кілька місяців, але вони втратять свою "свіжість".

Ікра

Попри те, що ікра не є стандартною стравою на кухні, вона дуже смачна і корисна і її варто їсти. Більшість скляних банок або банок мають термін придатності два-три тижні після покупки.

Однак, після відкриття варто насолоджуватися вмістом протягом 48 годин для оптимальної свіжості та текстури.

Ікра має високий вміст білка, вітамінів (особливо вітамінів групи B і D), мінералів (включаючи залізо, цинк та селен), антиоксидантів та омега-3 жирних кислот. Омега-3 жирні кислоти сприяють здоров'ю серця, мозку та імунної системи.

Молоко

Після відкриття молоко зберігається менше тиждень. Якщо молоко псується за кілька днів, то це може бути тому, що воно занадто швидко піддається впливу високих температур.

Тобто, якщо зберігати молоко на дверцятах холодильника, то воно може швидше зіпсуватися через постійну зміну температури.

Зберігайте молоко в задній частині холодильника, де температура найнижча.

Молоко забезпечує організм людини калієм, кальцієм, вітаміном B12, яких зазвичай не вистачає в повсякденному харчуванні. Воно також є хорошим джерелом вітаміну А, вітаміну В1, магнію та цинку.

Продукти містять сотні різних жирних кислот, включаючи кон’юговану лінолеву кислоту (CLA) і омега-3. Їхнє споживання пов’язане з багатьма перевагами для здоров’я, включаючи зниження ризику виникнення діабету та захворювань серця і судин.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 462
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
12 587
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
11 955
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 389
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 463
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 042
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 338
Онкологія: 3 ознаки, які сигналять про поширення пухлини в кишківнику
8 836
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
8 577
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 338
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
7 991
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
7 835
Дієтолог розповіла, яка їжа захищає від раку та розгладжує шкіру
7 786
Чому в жодному разі не можна спалювати листя волоського горіха
0
Чи можна вносити в ґрунт золу з мангалу: потенційна користь чи шкода рослинам
0
МВФ відновлює співпрацю з Москвою: цілі РФ та реакція ЄС
0
ЗСУ прорвалися на новій ділянці Курської області: кілька тисяч росіян під загрозою оточення
0
Країни Балтії закликають союзників НАТО збивати російські дрони в регіоні: подробиці
0
"Отямилася, на мені щось лежало": історія сім'ї із Павлограда, яка вижила після атаки РФ (відео)
0
3 уроки комунікації з президентських дебатів Гарріс-Трамп
0
Лікар назвала обов’язковий продукт для людей після 60 років
0
Названо звички, які значно скорочують тривалість життя: позбудьтеся їх якомога швидше
0
"Один виганяє мігрантів, а інша вбиває немовлят": Папа Римський висловився про вибори у США
0
На кордоні з Польщею кілька місяців можуть бути складнощі з перетином: у чому справа
0
«Якби не кацапи»: Кондратюк несподівано засвітився у сатиричному кліпі про окупантів
0
Melovin матом послав фанатку, яка намагалася зірвати його концерт
0
Оля Полякова зізналася за скільки готова переспати з Машею Єфросиніною

Оля Полякова не приховує, що за мільйон доларів готова ...

Корисно і після 60 років: літнім порадили займатися сексом частіше

Сексуальна активність в літньому віці не принесе ...

Навіщо перед приготуванням дряпати картоплю виделкою

Королевою святкового та повсякденного меню більшості ...