U-News » Здоров'я » Все про цілющі властивості баклажанів, кому не можна їсти синенькі
Всі новини

Все про цілющі властивості баклажанів, кому не можна їсти синенькі

Чим корисні баклажани, кому краще обмежити його споживання, як вибирати баклажан

Батьківщиною баклажана є Індія, там він ріс у дикому вигляді, але ось уже понад півтори тисячі років, як баклажан окультурений. Зазвичай баклажан овальної форми та фіолетового кольору, але іноді буває жовтуватого або пурпурового відтінку, а може навіть бути смугастим. Найкращі смакові якості у синювато-чорних довгастих злегка недозрілих плодів — зазвичай у таких баклажанах насіння мало і на смак вони ніжніші, інформує ТСН.

Як вибирати баклажани

Вибирати потрібно молоді плоди та не лише тому, що вони смачніші. У баклажані є така корисна речовина як соланін, але вона корисна в невеликій кількості. Саме соланін надає плодам трохи гіркий смак. А у перезрілому плоді соланіну занадто багато, що може спровокувати проблеми зі шлунком та подразнення стравоходу. Яким чином можна відібрати молодий баклажан? Його легко впізнати за станом шкірки та плодоніжки. Якщо плодоніжка коричневого кольору, такий баклажан зірваний був уже давно. Шкірка має бути без коричневих плям, молодий баклажан не буває зморшкуватим і сухим, а також слизьким або м'яким. Якщо ж сумніватися в молодості баклажана, щоб позбавитися зайвого вмісту солонину, потримайте його деякий час в розчині солі.

Корисні властивості баклажанів

Баклажан – продукт низькокалорійний, кращого продукту, щоб схуднути, просто немає. Плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не тільки надлишкову рідину, а й шлаки.

Баклажани містять вітаміни групи B, вітамін С, РР та каротин, а також такі необхідні організму мінеральні речовини, як калій, залізо, кальцій, магній, натрій та фосфор. Вітамін С, що міститься в баклажанах, захищає організм від інфекцій та застуд, вітаміни групи B зміцнюють нервову систему, сприяють боротьбі із безсонням та депресією.

Антоціан нісунін, яким багаті баклажани бореться з вільними радикалами, захищає клітини від окислення та пошкоджень, перешкоджає утворенню пухлин. Антоціани в баклажанах надають стінкам судин еластичність, знімають запалення та знижують ризик розвитку атеросклерозу.

Для тих, хто вирішив кинути палити, баклажан саме те, що потрібно. Завдяки тому, що у плодах міститься велика кількість вітаміну РР (нікотинової кислоти) баклажан допомагає організму легше перенести синдром скасовування та рекомендується тим, хто позбавляється нікотинової залежності.

Завдяки вмісту в плодах заліза, цинку та марганцю, баклажани показані при недокрів'ї та особливо корисні тим, у кого проблеми із судинною системою та серцем.

Баклажани можна споживати при цукровому діабеті та після перенесеного інсульту.

Баклажани перешкоджають утворенню холестерину. Тому вони дуже корисні людям похилого віку, для терапії та для профілактики атеросклерозу, серцево-судинних захворювань, що супроводжуються набряками. Баклажани корисні для шкіри, тому що сприяють збереженню в ній вологи, а значить і рятуванню від зморшок. Корисні речовини, якими багаті плоди, допомагають тканинам регенеруватися, а шкірним покривам позбавлятися дрібних ранок. В одному баклажани міститься 10% денної норми марганцю, який необхідний для міцних кісток та здорової шкіри.

Шкода від баклажанів

Баклажани, належать до сімейства пасльонових, а, отже, містять алкалоїди. У людей схильних до проблем із суглобами, артритами та артрозами, ці речовини можуть викликати запалення. Як вже зазначалося вище, у перезрілих баклажанів може бути багато соланіну. А так, в цілому, баклажан дуже корисний продукт.


Читають Коментують
Медведєв закликав Трампа висадити спецназ у Києві
33 531
Лікарі підказали способи контролювати високий кров’яний тиск без ліків
27 286
"Так заробляються мільйони". Пляжний торговець з Затоки насмішив українців
20 241
"Добре, що хоч медузи є": що Росія зробила з Арабатською Стрілкою
17 797
Стало відомо, хто охоронятиме Путіна на Алясці під час саміту
15 389
Онук Софії Ротару, який таємно виїхав з України, показав своє життя за кордоном
12 615
Клопотенко викрив у крадіжці пропагандистів із РФ, які дорогою на Аляску наїлися котлет по-київськи
11 764
Названо три найбезкомпромісніші знаки зодіаку: вони не відступлять ні перед чим
10 949
У селі нанесли розмітку, яка стала місцевим мемом, - в соцмережах затролили владу
10 829
Як прожити довше: названо “правильне поєднання” фруктів і овочів для довголіття
10 384
Названо шість небезпечних ознак атеросклерозу: як уникнути інсульту та інфаркту
10 209
Жінка прославилась та встановила світовий рекорд - її щелепа відкривається ширше, ніж можна уявити
10 063
Все про цілющі властивості баклажанів, кому не можна їсти синенькі
9 936
Які квіти треба висадити у серпні, щоб сад квітнув безперервно
0
Чи щасливі шлюби після знайомства в інтернеті: вчені знайшли закономірність
0
“Не дочекаєтеся”: українська режисерка заперечила втечу в еміграцію
0
На ці китайські знаки Зодіаку чекає раптова удача 9 серпня
0
Названо 5 знаків Зодіаку, які зможуть розв'язати свої проблеми до кінця серпня 2025 року
0
Пенсійний секрет: як збільшити виплату на кілька сотень
0
Оля Цибульська у річницю шлюбу показала свого чоловіка та пригадала, яким було їхнє весілля 10 років тому
0
Ці знаки Зодіаку зовсім скоро здійснять свої найзаповітніші мрії та знайдуть справжнє щастя
0
"Він від мене ховався": Анжеліка Рудницька пригадала конфлікт з Кузьмою
0
Три простих способи заточити кухонну тертку в домашніх умовах
0
Пʼяний безхатько в шльопанцях обігнав професіоналів у забігу на 8 кілометрів
0
Чому огірки стають гіркими: городники назвали причини погіршення смаку
0
Оксана Білозір розкрила правду про стосунки з другою дружиною Ігоря Білозіра після його смерті
0
Розвінчуємо міф про великий пеніс: який розмір справді приносить задоволення

Він — головний герой жартів, міфів і нескінченних чоловічих ...

Цей рецепт з кабачків змінить ваше уявлення про літні страви

Салат з кабачків, помідорів та яєць легко може стати вашою ...

Піца – страва, яка захопила весь світ

  Піца: скромний початок світової легенди Народжена на ...