Баклажани справедливо вважають джерелом корисних властивостей. Ці овочі багаті вітамінами та клітковиною, однак не завжди їх споживання може позитивно позначитися на здоров’ї. Пропонуємо дізнатися, у чому користь баклажанів, а також кому їх їсти заборонено.
Корисні властивості баклажанів
Багаті антиоксидантами
Ці продукти мають у своєму складі багато антоціанів – антиоксидантів, які надають яскравий колір овочу. Окрім цього, вони виконують головну антиоксидантну функцію, захищаючи організм від хвороб.
Корисні для серця
Споживання цих овочів, багатих флавоноїдами та антоціанами, допомагає зменшити ризик серцевих захворювань.
При хворобах нирок
Баклажани володіють потужними сечогінними властивостями, а також запобігають появі каменів у нирках та покращують здатність нирок виконувати функції.
Для схуднення
Ці овочі ідеально підходять для тих, хто дотримується дієти. У 100 грамах баклажана всього 25 ккал. Навіть після обсмажування в олії його калорійність все одно буде досить низька.
Допомагають кинути палити
Овоч багатий нікотиновою кислотою, тому вчені вважають, що при його вживанні простіше кинути палити.
Корисні для мозку
Баклажан допомагає захистити мембрани клітин мозку від пошкодження, спричиненого вільними радикалами. Антоціани, які є у вмісті цих овочів, покращують пам’ять.
Знижують рівень цукру
Вміст клітковини знижує рівень цукру в крові, уповільнюючи швидкість травлення і всмоктування цукру в організм.
Кому варто відмовитися від споживання баклажанів
Протипоказання є для людей, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту. Це гастрит, виразка, панкреатит.