Кава – це напій, який цінний своїми корисними властивостями. Також він стимулює роботу мозку і, до того ж, приваблює смаком та ароматом.
Але всі ці якості можливо відчути лише за умови, якщо ви правильно заварили каву. Через ряд поширених помилок бажаного результату досягти не вдається, розповідає Обоз.юа.
Ви неправильно зберігаєте каву
Дуже важливо, щоб кава не зберігалась під прямими сонячними променями, тому що це негативно впливає на смак майбутнього напою. Тому подбайте про те, щоб зерна були в герметичній ємності з непрозорого матеріалу.
Погане очищення кавоварки
Якщо ви готуєте напій у кавоварці, пам'ятайте про те, що такий девайс потрібно дуже добре чистити після кожного приготування. Якщо цього регулярно не робити – є ризик потрапляння бактерій у напій.
Не наливайте каву в холодний посуд
Перед тим, як наливати каву в чашку, потурбуйтесь про те, щоб ємність була прогрітою (можна просто трохи обдати окропом). Якщо чашка буде холодною, кава втратить яскравий аромат і креми, які утворюються зверху і роблять напій вираженим.
Не використовуйте окріп
Багато людей переконані, що каву потрібно заливати окропом. Але це велика помилка. Така вода нейтралізує аромат кави, а також приємну гірчинку. Після того, як рідина закипіла, дочекайтесь. щоб температура опустилась до 93 градусів.
Порушення пропорцій
Саме кількість меленої кави в чашці впливає на те, чи буде ваш напій дуже міцним або, навпаки, водяним. Щоб точно не прогадати з пропорціями, користуйтесь співвідношенням 2 столові ложки кави на кожні 180 мл води.