Приготування вашої улюбленої кави може бути справжнім мистецтвом. І щоб напій повністю розкривав свої властивості і балував ваші смакові рецептори, можна додавати в нього цікаві інгредієнти.
РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про найкращі поєднання смаків у каві.
Кава з медом
Мед добре поєднується не лише з чаєм або теплим молоком. Мало хто знає, але цей продукт дуже добре смакує до кави. Він надає їй ніжного солодкуватого смаку та віддає свої корисні властивості.
Якщо ви надаєте перевагу натуральним підсолоджувачам, то можете сміливо додавати мед до своєї улюбленої кави. Почніть з невеликих порцій, щоб знайти ідеальний солодкий смак.
Лимон до кави
Традиційно ви, мабуть, чули лише про чай з лимоном. Проте цитрус добре розкриває смаки кави. Сік, скибочка або цедра лимона надають вашому напою освіжаючий смак і зменшують гіркоту.
Лимонний сік ще додатково може підкреслювати кислі нотки вашої кави. Тому експериментуйте з ним обережно.
Кава з морозивом
Як багато ви знаєте про приготування кави з морозивом? Цей напій ще називають глясе, що з французької означає "заморожений". І хоч зовні напій цілком буде схожим на капучино чи лате, проте ви спробуйте на смак.
Додавати морозиво до кави можна кількома способами. Ви можете покласти кульку на дно, а потім залити гарячим напоєм. Або спочатку налийте каву, а зверху покладіть морозиво. Будь-який з варіантів подарує відмінний смак вашому напою.
Кава з корицею
Додавання кориці до кави стало популярним задовго до тренду "кава з корицею в четвер". Ця спеція додає яскравого смаку і солоденького аромату каві. Крім цього кориця ще й має корисні властивості, як от зміцнення імунної системи.
Ви можете замочити в каві паличку кориці або потрусити вже змелений продукт.
Кардамон до кави
Ця спеція більш популярна в арабських культурах. Кардамон надає особливого смаку вашій каві. Напій насичується цитрусовими нотками, а також стає освіжаючим.
Кардамон краще додавати до кави у процесі приготування, щоб він повністю віддав всі свої властивості.
Кава зі згущеним молоком
Ще одним підсолоджувачем може стати згущене молоко. Воно надає каві солодкого смаку, зменшуючи гіркоту і кислий присмак. А ще згущене молоко зробить ваш напій ніжної кремової текстури.
Ви також можете використовувати згущене молоко, як замінник вершків. Проте цей продукт солодкий, тому обирайте пропорції собі до смаку.
Сіль до кави
Цей інгредієнт може стати досить несподіваним для кави. Проте сіль добре грає зі смаками і розкриває їх по-новому. Вона підкреслює солодкість кави, а також прибирає надмірну гіркоту.
Ви можете додати трохи солі під час приготування або притрусити вже готовий напій. Смак отримаєте цікавий із використанням будь-якого способу.