Осінь – час для гарячих напоїв, зокрема, для чаю. Водночас його можна зробити кориснішим, якщо додати один інгредієнт.
Чай має чимало корисних властивостей: він сприяє покращенню травлення та має протизапальні ефекти. Однак є один компонент, який може зробити чай ще більш корисним для здоров'я, розповідає 24 канал.
Що додати до чаю
Чай вже містить антиоксиданти, але існує один продукт, який можна додати для покращення їхньої дії. Цей інгредієнт не тільки збереже корисні сполуки в напої, але й збільшить їхню користь для організму.
Цей компонент – це лимонний сік.
Попередні дослідження також виявили, що додавання аскорбінової кислоти (вітамін С, один із компонентів лимонного соку) до зеленого і чорного чаю підсилює антиоксидантні властивості напою.
Чому це корисно
Лимон робить антиоксиданти, такі як катехіни, більш стабільними та легше засвоюваними організмом, пояснює лікарка Патриція Баннан, авторка книги "From Burnout to Balance" і засновниця "Wellness Intelligence". Лимон діє як природний консервант, допомагаючи зберігати антиоксиданти в чаї.
Це також корисно для травлення. Катехіни є нестабільними в середовищі з низьким рівнем кислотності, як-от у тонкому кишківнику, каже доктор Тейлор Уоллес, експерт з харчування. Вітамін С і цитрусові соки сприяють збереженню катехінів, не дозволяючи їм руйнуватися.
Додавання лимонного соку до чаю значно підвищує кількість цих корисних сполук, збільшуючи споживання вітаміну С.