Забезпечивши правильні умови, ви зможете зберігати буряки свіжими і твердими аж до самої весни.
Насамперед, слід зазначити, що ідеальною температурою для зберігання буряка є від +2 до +5 градусів.
Тому для зберігання на тривалий час чудово підійде льох з доброю вентиляцією, а якщо йдеться про невелику кількість плодів, то, навіть, холодильник.
Обираючи для зберігання буряків льох, зверніть увагу на один важливий нюанс. В ящик чи іншу ємність, куди ви викладається овочі, спочатку потрібно насипати тонкий (приблизно 2 см) шар піску. Завдяки цій хистрості ви створите оптимальний рівень вологості, що захистить буряки від гниття взимку.
Додатково фахівці радять накривати буряки гілками ялівцю, які захистять коренеплоди від шкідників і цвілі. Якщо немає ялівцю, підійдуть шматки картону.
Якщо ви зберігаєте буряки в холодильнику, не забудьте кожен плід обгорнути паперовим рушником, який буде вбирати зайву вологу. Тоді овочі не будуть гнити.
Загорнуті коренеплоди додатково кладуть у поліетиленовий пакет, роблячи в ньому кілька отворів для вентиляції.