У тих випадках, коли є схильність до затримки рідини в організмі і набряків, а також при слабкому кишечнику, від вживання квашеної капусти краще утриматися. Про те, коли може бути протипоказаний цей продукт, розповіла лікарка-дієтологиня.
Деяким людям рекомендується повністю виключити квашену капусту з раціону. У тих випадках, коли мова йде про гіпертонію і захворювання, які пов’язані з порушенням сольового обміну, вживати квашену капусту слід вкрай обережно – в першу чергу треба враховувати кількість інших продуктів у раціоні, що містять сіль.
Також квашену капусту, на думку дієтолога, не варто вживати людям із слабким кишечником, при якому частими виявляються здуття, метеоризм, бурління і дискомфорт у животі. В цьому випадку страви з квашеною капустою можуть стати причиною підвищеного газоутворення і хворобливих кольок.
«Від вживання квашеної капусти краще взагалі утримуватися в період загострення захворювань травної системи – при гастритах, гастродуоденітах, виразкових захворюваннях і захворюваннях підшлункової залози», – поділилася лікарка.
У той же час, зауважила експерт, якщо у людини з роздратованою кишкою чи шлунком є стійка ремісія і її не турбують хворобливі симптоми, вживати квашену капусту можна.
Жінкам, які стали мамами, лікар нагадала: квашена капуста заборонена в період грудного вигодовування, оскільки у новонароджених малюків вона може викликати коліки.