Дивлячись на свіжоспечений, апетитний, гарячий хліб, неможливо встояти! Дуже хочеться відламати шматочок і з’їсти його. Але краще цього не робити.
Причини, через які не можна їсти свіжоспечений хліб
Здавалося б, усе є логічним: хліб свіжий, його треба їсти саме свіжим. Але з хлібом усе трохи не так. Для людей, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, такий смаколик може стати причиною неприємних наслідків.
Поки випічка не охолола, у ній продовжують бродити дріжджі. Після вживання скибочки такого хліба у шлунку починає підвищуватися кислотність шлункового соку, що тягне за собою подразнення слизової.
Підвищене газоутворення
Оскільки у гарячій випічці триває процес бродіння, то й у шлунково-кишковому тракті потім це бродіння перетвориться на здуття і газоутворення, тяжкість і кольки.
Через свіжу випічку страждає підшлункова залоза
Адже їй доведеться працювати у прискореному режимі і намагатися швидше перетравити таку важку їжу, багату на дріжджі.
Ризик формування каміння у органах
За умови регулярного вживання гарячої випічки існує ризик формування каміння у органах, гастриту, виразки та інших хвороб шлунково-кишкового тракту.
Збільшення ваги
Якщо зловживати випічкою на дріжджах, можна набрати зайву вагу.
Чи у всіх випадках не можна їсти свіжий гарячий хліб
Звичайно, якщо у вас немає проблем зі шлунком, а кишківник працює як годинник, то поласувати смачною свіжою випічкою іноді можна. Зрозуміло, що у помірних кількостях. Але не гарячою: процес бродіння у продукті повинен обов’язково закінчитися, а це настає через кілька годин після випікання.
На смак, пишність і свіжість кілька годин не вплинуть, зате ви зможете насолодитися улюбленими ласощами без шкоди для здоров’я.