Вчені відкрили нову дивовижну властивість яблук, яка може змінити наше уявлення про користь цього фрукта.
Науковці довели, що регулярне вживання яблук не лише сприяє поліпшенню травлення і зміцненню імунної системи, але й позитивно впливає на роботу мозку, зокрема поліпшує когнітивні функції, розповідає ТСН.
Експерти зазначають, що це відбувається завдяки антиоксидантним сполукам – флавоноїдам, які містяться в яблуках. Саме вони сповільнюють старіння мозку, бо здатні омолоджувати увесь організм на клітинному рівні. Також регулярне вживання яблук знижує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань – деменції та хвороби Альцгеймера.
Ще один важливий компонент, який міститься у яблуках – це кверцетин, потужна антиоксидантна сполука, яка сприяє захисту нервових клітин від окиснювального стресу. Також аромат яблук може мати заспокійливу дію, допомагаючи знизити рівень тривожності.
Науковці закликають з’їдати хоча б одне яблуко на день – це допоможе підвищити концентрацію та зміцнити пам’ять.
Яка ще користь яблук для здоров’я людини
- Знижують рівень "поганого" холестерину. Якщо їсти два яблука на день, можна збалансувати рівень холестерину в крові та покращити роботу серця й судин.
- Швидке схуднення. Фрукти містять клітковину, яка допомагає насичувати організм, але не сприяє накопиченню зайвого жиру. Якщо їсти по три яблука упродовж двох місяців, можна скинути більше ваги, ніж за умови дотримання дієти.
- Зменшують ризик захворювання на рак. Завдяки антиоксидантним сполукам, що містяться в яблуках, можна не боятися онкології, бо антиоксиданти вбивають вільні радикали. Також вже відомий кверцетин допомагає знизити запалення в організмі та зміцнити імунну систему.