Дослідження вчених-онкологів із США показало, що насичена жирами їжа веде до швидкого поширення по організму злоякісних ракових клітин.
Ракові клітини можуть різними способами використовувати жири, щоб підтримувати свою життєдіяльність і активно розвиватися в організмі, констатують наукові фахівці. Зокрема, властивість задіяти жири для свого росту притаманна клітинам пухлин молочної залози.
Вчені відзначають, що заради отримання жиру в якості свого харчування ракові клітини можуть використовувати самі витончені механізми.
За словами співавтора дослідження, онколога Вільяма Кінлоу, поглинаючи велику кількість жиру, ракові клітини стають невразливими, зокрема, виявляються здатні уникнути загибелі від ліків. Чим більше людина їсть жирної їжі і набирає вагу, тим швидше можуть поширюватися по організму злоякісні клітини, додав учений.