Вчені виявили унікальну властивість броколі, яка робить цей продукт дуже корисним для здоров'я. Дослідники визначили, що дііндолілметан (DIM), який міститься в броколі, загоює рани вдвічі швидше за антибіотики.
Дослідницька група Університету Бен-Гуріона вивчила вплив дііндолілметану на бактерії у лабораторних умовах та виявила, що він ефективно пригнічує їх зростання. Ізраїльські вчені провели дослідження на свинях і дійшли висновку, що речовина, яка міститься в броколі, дозволяє гоїтися ранам удвічі швидше.
Під час проведення експерименту вчені виявили, що для повного загоєння ран, оброблених антибіотиками, знадобилося в середньому 10 днів, тоді як для ран, оброблених маззю на основі DIM, знадобилося п'ять днів.
Дослідники сподіваються, що матимуть змогу розробити речовину для використання людиною. Вчені стверджують, що дііндолілметан може стати в майбутньому альтернативою антибіотиків.