Вживання шоколаду та чаю може бути корисним для серцево-судинної системи. Сполука флаван-3-оли, що міститься в напої та цих солодощах може допомогти знизити кров'яний тиск.
Про це свідчать результати дослідження європейських вчених, повідомляє Verywellhealth.
У дослідженнях взяли участь дані 5205 осіб з серцево-судинними захворюваннями, гіпертонію, діабет, а також тих, хто не мав жодних з цих захворювань.
З його слів, у людей з низьким кров'яним тиском спостерігалося лише дуже незначне зниження артеріального тиску.
Дієтолог Кевін Парк наголошує, аби відчути користь флаван-3-олів потрібно регулярно додавати до свого раціону продукти, які місять його. Натомість від споживання шоколаду або чаю користь може з’явитися за 4-8 тижнів, згідно з дослідженням.
За словами науковців, середня доза флаван-3-олів, споживана учасниками дослідження, становила близько 500-600 міліграмів на день.