Не треба думати, що після збирання цибулі земля відпочиватиме. Бур’яни неодмінно поспішать там вирости і «витягнути» корисні речовини.
Земля під дією повітря та дощів почне ущільнюватись на цій ділянці, корисні речовини вимиватися, що теж не бажано.
Після цибулі добре почуватимуться і активно зростатимуть кріп, петрушка, салати в різних варіаціях, листяні буряки. Ще варіант – рукола. Ця рослина навіть морозів не боїться. На вулиці буде мінус 5, а рукола і виду не подасть.
Встигне дати врожай редис. Редиска дозріє вже через 2-3 тижні, і плоди будуть смачнішими і соковитішими. Плюс пізнього посіву – редиска не йде в стрілку.
Редьку можна садити будь-яку – чорну, дайкон, китайську. Плоди виростуть великими і добре зберігаються.
З успіхом можна отримати врожай пучкової моркви. Термін її дозрівання трохи більше ніж 1,5 місяця і у вересні вийде подвійний урожай.
Білокачанна капуста – відмінний варіант для цибульної території. Як тільки прибрали цибулю, землю добре поливайте та сійте капусту. Тільки не забудьте накрити укривним матеріалом. Сходи зійдуть на очах. Така капуста буде не для зберігання качанами. Але для закваски, салатів, приготування супів ідеальна.
Оздоровлення ґрунту
Можна і не садити зелень та овочі, а оздоровити землю із заділом на майбутній сезон.
Якщо земля не дуже родюча, щільна, з грудками вибрати як сидерати краще люцерну або овес.
Якщо цибуля цього року виросла дрібною, перо було світло-зеленим і із засушеними верхівками, швидше за все на ділянці кислий ґрунт. У цьому випадку варто придивитися до таких сидератів, як соняшник, гречка, овес.