Як обрати стиглий плід.
Правильний вибір продуктів - це запорука того, що ви не викинете гроші на вітер. Ми розповідали, яку молоду картоплю не варто купувати. Тепер поговоримо про ще один сезонний продукт - кавун.
Вони вже з’являються в магазинах і на базарах. І щоб придбати справді солодкий та соковитий плід, потрібно пам’ятати про декілька нюансів.
Як вибрати стиглий кавун?
“Мереживний” візерунок
У кожного бувало - на прилавку кавун має привабливий вигляд, а вдома виявляється, що він водянистий і зовсім не солодкий. Щоб ще в магазині дізнатися, що кавун стиглий і солодкий, перевірте візерунок на шкірці. Там можна побачити тонкі світлі лінії, наче павутиння або тріщинки, що мають вигляд мережива. Чим їх більше, тим солодшим буде плід — це сліди того, що бджоли активно запилювали квітку кавуна.
Увагу на “пупок”
Також зверніть увагу на бік, протилежний від “хвостика”. Там є маленьке кругле заглиблення, яке називають “ґудзик” чи навіть “пупок”. Стиглий кавун матиме маленький і щільний “пупок”. Якщо він великий і глибокий, кавун може бути водянистим і волокнистим.
Не стукайте, а крутіть
Більшість людей звикли для перевірки стиглості стукати по кавуну, але є інший метод перевірки, і він навіть краще працює. Покрутіть плід у руках та нахиліть до вуха. Якщо ви почуєте булькання або вібрацію, це знак того, що м’якоть стигла і соковита. Перестиглий плід буде сухо тріщати, а недозрілий буде “мовчати”.