Для приготування смачного шашлику не достатньо використати ідеальний маринад. Важливо ще й правильно посмажити м’ясо.
Є деякі тонкощі, від яких залежить смак. Зокрема це стосується вибору дров та вугілля.
Як обирати дрова для мангала?
Новачків це може здивувати, та дрова мають вирішальний вплив на смак м’яса. Адже це не лише жар, адже саме деревина надає шашлику унікального аромату диму.
Правильне дерево може творити чудеса з текстурою і соковитістю. Якщо ви обираєте готове вугілля в магазині, віддавайте перевагу тим, що зроблені з твердих порід дерева. Уникайте брикетів.
Листяні породи чисто і ароматно горять. На відміну від них, хвойні породи дерев категорично не можна використовувати. Сосна, ялина тощо містять смоли, які при горінні осідають на м’ясі і дають гіркоту.
Березові дрова можна використовувати, якщо зняти з дерева кору. Такі дрова дадуть хороший жар, однак кора містить багато дьогтю. При згорянні дьоготь дає неприємний запах та кіптяву. Допускається використання дуба, вільхи.
Ідеальним варіантом є фруктові дерева. Груша, яблуня, вишня створять ідеальну температуру для запікання м'яса, дадуть стабільний жар і м'який, солодкуватий дим.