Ні для кого не секрет, що багато продуктів харчування містять цілий набір харчових добавок. Експерти назвали коди тих сполук, які ведуть розвитку онкології.
Певну загрозу здоров'ю несуть барвники, код яких починається на цифру «1».
Найнебезпечнішим визнано Е104 (канцероген). Це жовтий хіноліновий барвник, заборонений на території США. Добавка призводить до алергії, зниження уваги та активності у дітей.
Далі експерти назвали добавки Е: 155, 142, 129, 127, 123, 124а, 122, 110 та 102.
Серед консервантів небезпечними назвали починаються на цифру «2». Вкрай шкідливими з них називають борну кислоту з тетраборатом натрію (Е285) та борну кислоту (Е284).
Добавки, що починаються з цифри «3», мають протиокислювальну дію. Особливо небезпечним визнано Е385. Речовина пов'язує магній та кальцій, не дозволяючи їм засвоюватися.
Небезпечними для здоров'я є емульгатори. Вони підтримують структуру продукту, а найнебезпечнішим з них визнаний Е512, який може викликати нудоту та блювання.