При сезонній застуді чай з лимоном стає найпопулярнішим гарячим напоєм. Але більшість людей п'ють його неправильно.
Дієтолог Наталія Мазурик пояснила, як поєднувати чай і лимон, щоб зберегти вітамін С і підтримати імунітет.
"Не треба кидати лимон у гарячий чай. Якщо ви хочете зберегти саме вітамін С, овочі та фрукти найкраще їсти свіжими", - каже Наталія Мазурик.
При застуді слід їсти лимон свіжим, а окріп у такому разі може лише нашкодити. Використовуючи шматочок лимона, ви отримуєте весь вітамін С, який міститься в ньому.
Усього в 100 г фрукту міститься 40 мг вітаміну С. Експерт пояснює, що після перебування 100 г лимона протягом 5 хвилин у окропі в ньому залишається лише 1,31 мг вітаміну. Тому слід позбавитися цієї помилки, яка тільки зменшує користь гарячого напою.