У груші менше цукру, ніж у яблуках. Хоча фрукт дуже солодкий, він насправді не калорійний. У матеріалі ми розповімо, чим корисна груша та у яких випадках від неї слід відмовитися.
Корисні властивості груші
У цьому фрукті велика кількість фолієвої кислоти, яка бере активну участь у процесах регуляції функцій органів кровотворення, позитивно впливає на функції кишечника та печінки, підтримує імунну систему, бере участь в окисно-відновних процесах в організмі.
У груші також багато клітковини. Це допомагає покращити травну систему. Крім того, фрукт багатий на вітаміни групи В (В1, В2, В4, В5, В6, В9, В12), груп С, D, E, H, K і PP.
Дієтологи не рекомендують налягати на грушу, але вона не калорійна і допомагає схуднути, прискорюючи метаболізм. Плоди груші містять безліч мінералів. Це калій, кальцій, натрій, магній, фосфор, сірка, залізо, хлор, бор.
Велика кількість клітковини в плоді знижує рівень холестерину і може допомагати при лікуванні цукрового діабету та ожиріння. Лікарі зазначають, що у груші міститься природний антибіотик арбутин. Тому відвари із цього фрукта можуть знизити температуру.
Особливо корисно споживати грушу жінкам, адже вона зупиняє процеси старіння та бере участь у регенерації клітин.
У яких випадках не варто їсти грушу
Якщо ви маєте виразку, гастрити або інші захворювання шлунково-кишкового тракту, від вживання груші слід відмовитися. Є цей плід не можна на голодний шлунок, адже велика кількість клітковини негативно вплине на слизову оболонку кишечника.
Не варто їсти плоди кислих сортів груші людям похилого віку. Вони можуть посилити розлади нервової системи. Також не рекомендується вживати перестиглі груші, адже вони призводять до розладу шлунка.