Важливо дивитися на те, де ви берете шашлик: купуєте у магазині чи робите самі. Тому що коли ви купуєте готовий шашлик у супермаркеті, то ви не знаєте, яке там м'ясо і з чого зроблено маринад.
Тому якщо ви купили все у магазині, то дуже важливо добре просмажити м'ясо. Тому що якщо цей маринад був не дуже свіжий, то в ньому може бути багато бактерій.
І якщо м'ясо погано приготовлене, то ці бактерії та продукти їхньої життєдіяльності залишаться. При цьому варто пам'ятати, що, якщо шашлик занадто пересмажений, якщо багато частин, що обгоріли, його не можна їсти, тому що там велика кількість продуктів глікування і канцерогенів. Тобто тих речовин, які мають токсичні властивості.
Буде краще, якщо ви самостійно зробите шашлик зі свіжого м'яса, а також знатимете склад маринаду. Також слід приділити велику увагу темі алкоголю.
Особливу небезпеку становить ігристе вино. Тому що бульбашки у поєднанні з жирним м'ясом можуть спровокувати гострий панкреатит. Це дуже серйозний стан, що часто загрожує життю.
Не виключена і ймовірність отруєння, печії, відрижки, які можуть виникнути від поєднання жирної їжі та алкоголю. У такій ситуації варто мати із собою травні ферменти у таблетках.
Перед початком приготування їжі на природі необхідно підготувати шампури та ґрати, обробивши їх над вогнем.
Столи бажано протерти спиртовмісними серветками або постелити на них одноразову скатертину. Таким чином можна уникнути ієрсиніозу – бактеріальної інфекції, що передається гризунами. Крім того, бажано постійно дезінфікувати руки.
