Огірок на 95 відсотків складається із води, до того ж овоч низькокалорійний – у ста грамах продукту лише 15 ккал.
Також у шкірці огірка міститься важлива для людини речовина – кукурбітацин.
Дія цієї речовини дуже схожа на дію антиагрегантів, які використовуються в медицині з метою зниження згортання крові.
Китайські вчені виявили ще один ефект кукурбітацину. Дослідники додавали кукурбітацин у культуру пухлинних клітин, внаслідок чого зростання та розмноження ракових утворень припинялося.
Тобто клітини молочної залози, уражені злоякісною пухлиною, блокувалися при застосуванні цього препарату.
Огірки гарні в усіх відношеннях. По-перше, у них міститься 95 відсотків води, тому ви і їсте, і п'єте. По-друге, овоч має протитромботичну дію.
Але, звісно, огірки не можуть замінити лікування від раку.
