Ароматний, ніжний, солоний чи вершковий сир залишається улюбленим продуктом для мільйонів людей. Але навіть найдорожчий пармезан чи звичайний чеддер може зіпсуватися передчасно, якщо зберігати його неправильно.
Куди та як покласти сир, щоб він не псувався, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Помилка, якої припускаються майже всі
Фахівчиня з сиру Домінік Делакур із компанії Champignon-Hofmeister розповіла, що найпоширеніша помилка - це зберігання сиру у харчовій плівці на найхолоднішій полиці холодильника.
"Багато хто вважає, що чим щільніше запакувати сир і поставити глибше в холодильник, тим довше він залишиться свіжим. Але це найгірше, що можна зробити", - пояснює експертка.
За її словами, сир - “живий” продукт, який потребує доступу повітря. Щільна плівка "задушує" його, затримуючи вологу всередині. Через це з’являється кислий запах, слиз і цвіль, а текстура стає липкою або твердою.
Простий секрет свіжого сиру
Щоб сир залишався свіжим, Домінік радить загортати його у пергаментний папір, а потім покласти у контейнер або пакет — не герметично.
"Так сир залишається захищеним, але “дихає”, зберігаючи свою кремову текстуру та чистий смак", - каже вона.
Де найкраще місце в холодильнику
Не варто ховати сир на найнижчу, холодну полицю, там занадто сухо та холодно, і продукт швидко втрачає аромат.
Ідеальне місце - овочевий ящик, де температура трохи вища, а вологість стабільна. Це допомагає зберегти м’якість і природний смак сиру.
Зберігайте різні види окремо
Домінік також радить не класти різні сири поруч. Сир діє як губка, він вбирає запахи навколо. Якщо він лежить біля цибулі чи карі, не дивуйтеся, що отримаєте "екзотичний аромат”.
